Négy idegenbeli mérkőzés után ismét saját közönsége előtt léphetett jégre a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata. Az ellenfél a MOL Liga tavalyi győztese, a Csíkszereda gárdája volt.

Nagyon vehemensen kezdtek a Macik, hiszen Bonar lövése a 30. másodpercben alig ment mellé, fél perc múlva ismét ő próbálkozott, de Kozuch védett. A 3. percben Budai tenyerelt rá egy, a kapu előtt pattogó korongra. Az 5. percben Popovics lövése tornáztatta meg a vendégkapust. Két perc múlva Rafaj remek csellel tisztára játszotta majd, kapura bombázott, de Kozuch odaért. A harmad középső részében inkább mezőnyjáték folyt, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A 19. percben Saluga óriási helyzetben közelről fölé lőtt. Egy perccel a harmad vége előtt egy fonák emelést szorított magához Budai. Fél perc volt hátra, amikor Saluga és Rafaj kipasszolta a vendégvédelmet, az utóbbi Bonart hozta helyzetbe, ám a kanadai bombája a felső léc fölött vágódott a palánkra.
Potyogtak a gólok
A második harmad gyors vendéggóllal kezdődött. A 3. percben Tranca kapott jó passzt a kapu előtt, és lövése a lábak között utat talált a kapuba (0-1). Fél perc múlva emberelőnyben növelte előnyét a Csíkszereda: Molnár mattolta Budait (0-2). A 10. percben emberhátrányban szépítettek a Macik. Láda Péter passzával Saluga ugorhatott ki egyedül, és szólóját góllal fejezte be (1-2). Gyorsan jött a válasz: a kapu előtt üresen hagyott Molnár lőtte ki a felső sarkot (1-3). A 12. perctől négy percen át játszhattak a Macik emberelőnyben, de nem lett gól belőle. Ezt egy újabb csíki kiállítás követte, amelyet már fél perc alatt sikerült kihasználni. Fodor adott középre, ahol az egyedül érkező Dubek kegyetlenül kicentizte a bal felső sarkot (2-3).
Gól nélkül
A harmadik harmad első perceiben gyűrték egymást a felek rendesen, ám igazán nagy helyzet nem alakult ki, a leadott lövéseket a kapusok könnyen védték. A 7. percben Becze taglózta le kíméletlenül Jarabeket, mindenféle következmény nélkül. A 12. percben parázs jelenet alakult ki a hazai kapu előtt, de végül Budaié lett a korong. A harmad hátralévő részében a Csíkszereda a játék lassítására törekedett, és ez végül meghozta nekik a győzelmet.
Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda
2-3 (0-0, 2-3, 0-0)
Miskolci Jégcsarnok 900 néző
V: Varjú, Juhász, Soós
Gól: Saluga, Dubek, ill., Tranca, Molnár(2).
Kiállítás: 6 perc illetve 10 perc
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Láda P., Dubek, Urbán, Fodor, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
HSC Csíkszereda: Kozuch – Hruby, Bors, Flinta, Kósa, Becze, Mihály, Péter, Moldován, Szőcs, Tranca, Novak, Bíró O., Molnár, Virág, Petres, Nagy, Bíró T., Ruczuj (k). Edző: Nagy Béla.
Greg Lindqvist: – Az első harmadban nagyon jól játszottunk. A másodikban két egyéni hibából gólt kaptunk, és bár kapaszkodtunk, nem sikerült kiegyenlíteni. A helyzetkihasználásunk megint gyenge volt. A mérkőzés összképét tekintve egy kis lépést tettünk előre a helyes irányba.
Nagy Béla: – Nagyon vissza akartunk vágni a Miskolcnak a múlt szezonbeli vereségekért. A játékosok mindent megtettek, és ez az akarás győzelmet jelentett.