Tisztelt Cím

Az Önkormányzat úgy folytatta le Egyesületünkkel a megbeszélést, hogy már előtte meghozta az elutasító, megszüntető végzéseket.

Részletek:

 

Mint Önök előtt is ismeretes szeptemberi 27.-én megbeszélés történt a városházán http://minap.hu/news.php?extend.43905.4
Az Önkormányzat részéről Pfliegler Péter alpolgármester Úr vezetésével, melyen több osztályvezető és Dobos Tímea városházi szóvivő is részt vett.

Települések Megmaradásáért Egyesület részéről Bényei Zsolt, Szemes István és Tiszteletbeli elnökünk Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere.

Meghívott vendégek között volt F. Nagy Zsuzsanna Ökológiai Intézet igazgatója.

 

T.M. Egyesület örül annak, hogy létrejött a találkozó az egyesület és az önkormányzat illetékes osztályvezetői között a tarthatatlan helyzetekkel kapcsolatosan és örültünk annak, hogy Dobos Tímea megszervezte a találkozót.

 

A megbeszélésről összegzésképpen azt állapítottuk meg, hogy a problémák tekintetében nem közeledtek az álláspontok az Önkormányzat és az Egyesület között és a felkínált érpataki működő modell után érdeklődést nem tapasztaltunk az Önkormányzat részéről.

A megbeszélésen elhangzott olyan kérés, hogy adjunk még további időt a városházának ill, a sajtóértesítéseinkben Miskolcról negatív hírt ne jelentessünk, meg mivel ez rontja Miskolc megítélését..

Ezekben a kérdésekben egyedül nem akartam dönteni, ezért összehívtam az egyesületi közgyűlést.

A közgyűlésünk úgy döntött, hogy

– Eltelt az új városvezetésnek egy éve, mely alatt tudott volna intézkedni ezért a  Kormányhivatal által meghatározott határidőket tartjuk irányadónak, amit a törvényi előírások előírnak a törvények érvényesítése tekintetében.

– Az alapszabályban megfogalmazottak szerint  – Hiteles tájékoztatás a környezetet károsító tevékenységekről  – értesíti a sajtót minden olyan hírről, amely a természetet károsítja és az alkotmányos alapjogokat sérti függetlenül attól, hogy ez a hír milyen megítélés alá esik.

 

Megjegyzés: Az Egyesület megítélése szerint a problémák feltárása és ez alapján történő intézkedés, ami megszünteti a problémát, az pozitív hír a város számára is és megegyezik a már elfogadott MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Ha: 801.843/2011. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Stratégiával, mely rögzíti:

„A reális bűnügyi és közbiztonsági helyzet mind szélesebb körben történő ismertetése, publikálása jelentősen növelheti a bűnmegelőzés társadalmi támogatottságát, ezzel is hozzájárulva a lakosság szubjektív biztonságérzetének javításához.”

 

Mindezeket követően kaptam kézhez az Önkormányzat ÉKO: 880-783-16/2011, ÉKO. 883-230-5/2011 2011 ikt sz  Szept. 27.-én. Kelt /Önkormányzat és az Egyesület megbeszélés napján/ végzéseket, https://acrobat.com/app.html#d=f8CupPp9yJckz9CiSNStbw

https://acrobat.com/app.html#d=lERQRR6x1EVAIyrSddDAmQ melyben minden Kormányhivatal által kötelezett intézkedéseket megszüntettek olyan kifogások alapján, amelyek már többször tisztázva lettek.

Ezekkel a megszüntető végzésekkel az Önkormányzat semmibe vette a Kormányhivatal azon utasítását is, melyben kötelezte az ellenőrzések lefolytatására és a szükséges intézkedések megtételére.

Megállapítható, hogy az Önkormányzat úgy folytatta le Egyesületünkkel a megbeszélést, hogy már előtte meghozta az elutasító, megszüntető végzéseket.

 

Tisztelettel:

Szemes István Elnök

Települések megmaradásáért Egyesület

Miskolc