Fürdőmustra.  A fürdésen kívüli időtöltésről gondoskodik Miskolc városa megannyi kulturális és szórakozási lehetőséggel

De unatkozásra nem lesz lehetőségük a térség egyik legfiatalabb települését, Tiszaújvárost felkereső vendégeknek sem! Igaz, a hatalmas komplexum szabadtéri medencéit, úszómedencéjét, hullámfürdőjét, gyermek élményvilágát, csúszdáit sajnos itt is csak a nyári hónapokban lehet igénybe venni, de a zárt térben levő, különböző hőfokú termálmedencék élményelemekkel, a dögönyözővel is ellátott, belülről úszva megközelíthető udvari medence és a kiegészítő szolgáltatások teljes skálája télen is rendelkezésre áll. Természetesen a fürdő területen itt is igénybe lehet venni gyógyszolgáltatásokat is, nem csupán a wellness minden kelléke található meg.

 

Következő állomás Nyíregyháza. A város maga csupán kulturális és szórakozási lehetőségeket kínál, de a határában levő Sóstófürdő igazi fürdőparadicsom télen-nyáron. A téli időszakban itt a zárt fürdőház medencéire szorulunk, annak ellenére, hogy hatalmas strand van a meseszép tó partján, de a lubickolás élvezetéből ez mit sem ront.
Kötelező látványosság a híres állatkertje és a temérdek épületet felvonultató skanzen, mely hű képet ad a lakosság hajdani életéről. A parkerdő és a tó kirándulásokra csábít, még ha igaz pompáját ebben időszakban nem is tudja kimutatni.

De látogassunk el kirándulásunk következő és egyben utolsó állomására, a világhíres Miskolc-Tapolcai barlangfürdőbe. Akinek még nem volt szerencséje kipróbálni azt a különleges élményt, amit a gondtalan lubickolás jelent a részben természetes, részben mesterségesen a sziklába vágott, vízzel elárasztott barlangokba, annak minden képen itt a helye! Találunk itt a sziklából kiömlő dögönyözőket, csillagos égboltot is utánzó termálmedencéket, de „hagyományos” gyógymedencéket is éppen úgy, mint az elengedhetetlen szauna világot és egyéb wellness kínálatot, no és természetesen ezt mind a hegy oldalában. Természetesen a szabad ég alatt is van medence, ami sziklafolyóson át megközelíthetnek a téli időszakban is a szabad ég szerelmesei. Különleges élményt jelent az esti-éjszakai fürdőzés, amit ilyenkor csak hétvégeken lehet igénybe venni.

A fürdésen kívüli időtöltésről gondoskodik Miskolc városa megannyi kulturális és szórakozási lehetőséggel, vagy éppen Diósgyőr vára, ami nem csupán építészetileg és tornyainak panorámájával kötelező látogatási célpont, hanem rendszeres programjaival, kiállításaival is várja a nyaralókat, kirándulókat.
Nem maradt más dolgunk, mint választani a lehetőségek közül és útra kelni-írja a népszava