Miskolc,Tiszti-lakótelep. A rendőrök is azt mondták: ma újra születtünk, gyerekek

Újra született Dukát Norbert, (képünkön Vereckei Csaba főkapitány gatyában) az a miskolci polgárőr is, aki szombaton elsőként ért a Szeles utcai családi tragédia helyszínére.

 A 16 éve polgárőrként dolgozó férfi egy fiatal nő velőtrázót sikítására lett figyelmes. Mint kiderült, a 37 éves áldozat volt élettársának könyörgött az életéért.

– Nem gondolkoztam, felszaladtam a lépcsőn. Láttam a betört ajtót, bekiabáltam, hogy jöjjön ki feltartott kézzel, polgárőr vagyok – idézte fel a történteket a Vasárnapi Blikknek Norbert. – A férfi nem mondott semmit, csak kidugta a pisztoly csövét az ajtó mellett. Lepergett előttem az életem – csuklott el a hangja. Nem tudott mit tenni, azonnal hívta a rendőrséget.

– Amikor kiértek, rohantam a rendőrök után, de csak a lépcsőfordulóig jutottam. Hallottam, hogy megadásra szólítják fel a fegyverest, aztán már csak a lövések dördültek el – tette hozzá.

Norbert csak később tudta meg, hogy a 42 éves miskolci férfi tüzet nyitott a rendőrökre. A zsaruk viszonozták a – mint később kiderült, gázpisztolyból leadott lövéseket. A támadót életveszélyes állapotban vitték kórházba.

– Soha nem fogom elfelejteni ezt a napot. A rendőrök is azt mondták: ma újra születtünk, gyerekek – idézte fel a polgárőr.

Norbertnek hála, a 37 éves nő életét sikerült megmenteni, de megtudtuk: ő is életveszélyes állapotban került kórházba-írja a Blikk.