Mert megérdemli. 375 négyzetméteres hivatali lakást biztosított az állam Halász Jánosnak, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárának

Hatalmas, 375 négyzetméteres hivatali lakást biztosított az állam Halász Jánosnak, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárának – írja a Blikk. 

Mint arról a lap beszámol, Halász János ingyenes használatra kapta az ingatlant, csak a rezsit kellett fizetnie. Tavaly nyáron, kinevezése után költözhetett be, idén azonban augusztus 31-ével felmondta a bérleti szerződést.

A Blikk megkérdezte Halászt Jánost, nem tartotta-e túlzásnak, hogy egy óriási, 375 négyzetméteres luxuslakást biztosított neki az állam, valamint mi az oka, hogy felmondta az ingatlanszerződést, ám a fideszes politikus lapzártáig nem válaszolt. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sem indokolta meg, hogy miért kellett ekkora ingatlant fizetni Halász János után.

A lap korábban már megírta, hogy összesen 12 államtitkárnak jár a milliós fizetése mellé lakás is. Nyolcan magánszemélytől bérlik, átlagosan havi 216 ezer forintért, vagyis éves szinten 21 millió forintba kerül az államtitkárok albérlete. Négyen állami lakásban laknak, ezek értéke a környék négyzetméteráraival számolva 250-350 millió forintra tehető