Az eszakhirnok.hu értesülései szerint 7.9 milliót közpénzt kapott a korábbi Fidesz kormány szakpolitikusa által vezetett cég az Eurospa kft. Ez ay a  cég amelynek  tanulmányában  szó volt a Junó szállóról is…A boon.hu is utána járt a dolognak. Ezt írták.
Az Eurospa Kft.-t is bevonták a miskolctapolcai fejlesztési tervek elkészítésébe. Mennyiért? Többek között erre szerettünk volna választ kapni az önkormányzattól, de kérdésünkre csupán annyit mondtak: „Amint a szakmai-fejlesztési anyag teljesen elkészül a sajtót tájékoztatjuk.” Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért nem olyan turisztikai céget bíztak meg a tervek elkészítésével, amelyik helyben van, jobban ismeri a városrész adottságait. Illetve – ez is kérdésként merült fel – miért nem a hivatal idegenforgalmi szakemberei végzik el ezt a munkát?

Arra is szerettünk volna választ kapni, hogy a kimondottan Tapolca fejlesztésére, 2008-ban, megalakult önkormányzati cég, a Miskolctapolcai Fejlesztési Kft., milyen munkát végzett, vannak olyan eredményeik, amelyeket a tapolcai fejlesztés során használni lehet.

Kérdéseink Dobos Tímea városházi szóvivő a következő választ küldte: „A turisztikai fejlesztés előkészítését a Miskolci Városfejlesztési Kft. koordinálja, de a munkában részt vesznek az önkormányzat és a Miskolci Turisztikai Kft. szakemberei is. Az ügy fontosságára való tekintettel – valamint annak érdekében, hogy a lehető legjobb szakemberek bevonásával határozzuk meg Miskolctapolca fejlesztési irányait – vontunk be a tervezésbe külső, turisztikai projektek tervezésében, megvalósításában, menedzselésében jártas, elismert tanácsadó céget, nevezetesen az Eurospa Kft.-t.”-írja a boon.hu. Az eszakhirnok.hu értesülései szerint 7.5 milliót kapott a korábbi Fidesz kormány szakpolitikusa álltal vezetett cég az Eurospa kft. A cég amely tanulánázban szó volt a Junó szállóről is.