Átadták az új botanikai tanösvényt a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban október 4-én, az Állatok világnapján. Többszörös ünnep ez a vadaspark életében, hiszen egy több éves projekt záródott le, illetve az állatok ünnepén a park lakóira is felhívják a figyelmet.

A vadaspark Kassával közösen nyert uniós fejlesztési pénzt egy pályázaton. A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a kassai állatkertben oktatótáblákkal övezett tanösvény jött létre, illetve több kiadvány, Miskolcon pedig egy 9 méteres magaslessel és egy 32 méter hosszú völgyhíddal is bővített tanösvényt alakítottak ki.

– Minden lehetőséget meg kell ragadni és a határon átnyúló együttműködés jó alkalom. Kassa és Miskolc között szoros a kapcsolat, ami megkönnyíti a fejlesztéseket, a pályázást. Pozitív dolog, hogy a számítógép, a televízió elől van hova kiszabadulniuk a gyerekeknek. A 21. században ez jó üzenet – mondta a tanösvény átadásakor Kriza Ákos polgármester. Hozzátette: a vadasparkban egy lelkes csapat dolgozik, akik terveznek, így tovább fejlődik az állatkert-írja a minap.hu