Egy ijesztő külsejű ember zsarolja a miskolci garázstulajdonosokat a Győri kapuban

Egy ijesztő külsejű cigány ember állt elénk, és közölte, ha nem fizetünk, nem tudjuk majd az utunkat használni. Egy eszakhirnok.hu olvasó mesélte el a nem mindennapi történetet.
Egy felszámoló (Leascenter) eladta azt az utat, amely a miskolci Ságvári garázsszövetkezet garázsaihoz vezet.
1993-ban kezdődött a szövetkezet felszámolása. Az évek során semmi nem történt, legalábbis a tagok nem hallottak semmiről. Néhány nappal ezelőtt a tulajdonosok egy cetlit találtak a garázsok ajtaján. Egy bizonyos Migléczi János találkozóra hívott mindenkit. Akik elmentek, se köpni, se nyelni nem tudtak a tájékoztató után, ahol Migléczi közölte, ezentúl mindenkinek fizetni kell azért az útért, ami a garázsok előtt van, mert ő vette meg az utat. Elhangzott az is, hogy ha valaki nem fizet, a tulajdonos fizikailag fogja megakadályozni a garázsok megközelítését- mesélte az olvasónk a figyelemre méltó történetet.
A tulajdonosok tegnap gyűlést tartottak, ahol döntöttek arról, hogy a cégbíróságnál megpanaszolják a Leascenter döntést. Az a minimum, hogy a felszámolónak értesíteni kellett volna a szövetkezet tulajdonosait arról, hogy élhetnek az elővásárlási jogukkal, mondta Kiss János, a miskolci önkormányzat képviselő testületének fideszes frakció vezetője, aki a helyszínre hívtak a kétségbeesett lakók.Fnykp1148