Csütörtökön is száraz, napos idő várható, pénteken azonban érkezik egy markáns hidegfront, és a hegyekben akár hóesés is elképzelhető – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Időjárásunkat csütörtök estig döntően anticiklon alakítja, változóan felhős idő várható, emellett csütörtökön is több órára kisüt a nap – írja a met.hu. Csapadék nem valószínű. Holnap megélénkül, néhol időnként megerősödik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között várható, de északkeleten és délnyugaton néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 27 fok között alakul.

Pénteken északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, emiatt mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé valószínű eső, zápor, és viharossá fokozódik az északnyugati szél. A front elhaladtával a hétvégétől ismét csökken a felhőzet, de szórványosan előforduló záporokra, a hegyekben hózáporokra továbbra is lehet számítani. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területének 80 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 10, 15, majd 3, 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10, 16 fok között alakul, de pénteken a front előtt a keleti megyékben még 18, 23 fok várható.