Rátámadtak a fegyveres őrökre a győri őrzött szálláson lakó külföldiek – közölte a HavariaPress. Egy őr súlyosan megsérült, csak komolyabb rendőri erők bevetésével sikerült megfékezni a lázadást.

Csütörtökön dél körül robbant ki a lázadás a győri Szövetség utcai őrzött szálláson, ahol szírekből és egy pakisztániakból álló csoport között alakult ki komolyabb szóváltás.

A hangoskodásra két fegyveres őr lépett a körzetbe, mire – a korábban egymással veszekedők – rájuk támadtak. Az egyik fegyveres őr súlyos sérüléseket szenvedett, társa könnyebben megsérült. A fellázadó külföldieket végül komolyabb rendőri erők bevetésével sikerült megfékezni. A rendteremtés során két rendőr is megsérült.

Az őrzött szálláson tartózkodó mintegy negyven külföldi elszámoltatása folyamatban van. Mivel a lázadás során a körlet berendezésit összetörték a külföldiek, kihallgatásukat követően más körletben helyezik majd el őket. Az ügyben, hivatalos személy elleni erőszak gyanújával, a Győri Nyomozó Ügyészség indított eljárást. A jelentős rongálás ügyében a Győri Rendőrkapitányság folytatja a vizsgálatot.