Földes-ügyben tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Miskolcon, a Hősök terén a Jobbik teljes önkormányzati frakciója. Szegedi Márton frakcióvezetőa sajtótájékoztató idejére felállított asztal mögül ülve  kijelentette: a Jobbik tudatosan tartotta magát távol a Földes-vitától. A névváltoztatás körül kialakult, helyenként indulatos vita véleménye szerint egy, a városvezetés részéről jól időzített elterelő hadművelet. Ezzel arra utalt, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség egy hónappal ezelőtt szavazta meg azt a kétmilliárdos megszorítást, melyből közel 900 millió forint a miskolci oktatást sújtja. Sajnos azonban nem erről beszél a város, hanem a névváltoztatásról. Szegedi Márton felszólította a város fideszes polgármesterét, hogy a demokrácia jegyében tekintse magára nézve kötelező érvényűnek a lakosság véleményét, zárja le a Földes-ügyet egyszer és mindenkorra, s a műbalhék helyett koncentráljon Miskolc valódi problémáira.

„A Jobbik frakciója a leghatározottabban támogatja a Földes Ferenc nevét viselő iskola átnevezését Széchenyi István Gimnáziumra. Nem értjük, hogy fordulhat elő az, hogy a ‘rendszerváltás’ után húsz évvel Miskolc belvárosában egy országos hírű oktatási intézmény még mindig egy kommunista ideológus nevét hirdeti. Széchenyi a legnagyobb magyar volt, a Magyar Tudományos Akadémia alapítója, a Batthyány-kormány minisztere. Földes Ferenc a 100 millió halálos áldozatot követelő kommunizmus élharcosa. Semmi keresni valója nincs Miskolc életében”. Ezt egy Szegedi Márton nevű ember nyilatkozta szeptember közepén az Észak-Magyarország napilapnak, s nyilatkozata a boon.hu-n is megjelent. A körülmények szerencsétlen és érthetetlen összjátéka folytán ez a Szegedi Márton szintén politikus, titulusa pedig éppen frakcióvezető. Hihetetlen, de igaz (többször is megnéztük), ő is a Jobbik képviselője, éppúgy, mint az a Szegedi Márton, aki október 6-án a Hősök terén arról beszélt, hogy tudatosan tartották távol magukat a Földes-vitától.

Jól tudjuk persze, hogy ez így elég valószínűtlen, nem létezhet két Szegedi Márton jobbikos frakcióvezető, ezért a paradoxonra más magyarázatot kell keresnünk-írja az eszakonline.hu