Az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012″ elnevezésű szabadidősport rendezvénysorozat október 16-án, Miskolcon terepfutással folytatódott.

A rendező Kis-Galya KSE tagjai ezúttal Miskolcra, a Majális-parki Királyasztalon kialakítandó versenyközpontba várták a „pontvadászokat”, akik közül mintegy négyszázan fogadták el a meghívást.

A 6 km-es, egy pontot „hozó” rövidtávra ugyan csak 15-en vállalkoztak, annál népszerűbb volt a 2 pontos, 11,5 km-es közepes próba. Ezen a távon tíz tanintézet 200-nál több diákja és tanára kocogott, vagy túrázott. A fiúk közül Bükki Dávid, míg a lányoknál Brogli Réka teljesítette elsőként a távot.

Az „Érkezz kerékpárral, hogy minél zöldebb legyen az ötpróba!” mottót viselő eseményen a Lomi.hu Kft. jóvoltából minden 20 fő feletti iskolai csoport – Bem József Általános Iskola, Bláthy Szakközépiskola, Hunyadi Általános Iskola, Kistokaji Általános Iskola, Földes Ferenc Gimnázium, Kandó Kálmán Szakközépiskola – egy-egy kiváló állapotú használt kerékpárt kapott. Az egyéni indulók közül – a helyszínen kitöltött sorsjegyek alapján – Hornyák Zsolt (Miskolc) nyert egy használt kerékpárt.

A 23 km-es, 4 pontot érő hosszútávon Szűcs Rajmund volt a leggyorsabb.

A pontokért járó egyedi emblémázott ajándékokat ezúttal is át lehetett venni a célba érkezés után, ahol frissítő is várta a résztvevőket.

Az idén még hátralevő pontszerzési lehetőségeket a november 6-án, vasárnap, Miskolcon megrendezendő XI. Barátság Maraton futóverseny és a november 13-i, miskolci gyalogtúra jelenti.

További információt a www.kisgalya.hu és a www.otproba.hu honlapokon olvashatnak az érdeklődők, de Kirilla László is válaszol a kérdésekre, a 30/928-4233-as telefonszámon