Mint arról a hajdupress.hu elsőként beszámolt, Debrecen nagy részén nem volt látható a szombati X-Faktor, miután a UPC szolgáltatása szünetelt. Azóta kiderült, így volt ez például Miskolcon is.

 

Rengeteg felháborott tévénéző őrjöngött szombat este: hiába nézték volna az emberek az X-Faktort, a UPC-nél hiba történt, így több tévécsatorna – így az RTL Klub – sávján is csak egy nagy feketeség volt látható. Mindez este nyolckor következett be, a műsorból ekkor még csak fél óra telt el, a közvetítés túlnyomó része tehát láthatatlan maradt.

Ráadásul a hajdupress.hu információi szerint mindez nemcsak Debrecenben, hanem például Miskolc, Szolnok és Eger mellett több kelet-magyarországi városban is így történt, így nem túlzás azt állítani: csaknem a fél ország nem látta a műsort.

A legnagyobb gond az, hogy miután a nézők nem látták a produkciókat, szavazni se tudtak, így akár óvás tárgya is lehet a végeredmény, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy minden így alakult volna, ha az érintett városokban is szavazhatnak (egyébként Demes Tamás esett ki.) Felmerülhet az is, hogy a szolgáltatást igénybe venni nem tudókat kár érte, de az se lenne meglepő, ha az RTL Klub élne kártérítési igénnyel, hiszen a szombat esti sötétséggel ők is bevételtől és nézőktől estek el.

Az élet egyéként csak a késő éjszakai órákra tért vissza a UPC szolgáltatásába és így az RTL Klubra is. Az X-Faktort pedig nem ismételték…