A szódásszifonban robbanóanyag, abban gyutacs volt. A piros és a kék kábel a gyutacsból a telefonba vezet. Az utóbbit felhíva indítható a detonáció

– A híres-hírhedt miskolcavasi lakótelep egyik, Klapka utcai panellakásában született meg az a pokolgép, amelynek készítőjét pénteken kapták el kommandósok.

A környezete szerint a legújabb magyar bombagyáros célpontja nem egy ember lehetett, nem is egy gyűlölt csoport. A jelek szerint ölni akart, akár magát is, mert az élet az ellensége.

– Halottként jár ez a gyerek az élők között, semmi nem érdekli már. A drogok és az alkohol rég felzabálták a lelkét – mondta ifj. Ny. Ernőről (30) egy lakó. A palesztin kendőbe burkolódzó, testére arab és héber szövegeket tetováltató férfi lakásán szódásszifonba épített bombát találtak a rendőrök.

Régi mobiltelefont használt a gyutacs indítójaként, robbanóanyag is volt már a pokolgépben, így csak azon múlt jó pár ember élete, hogy Ernő éppen milyen kedvében van. Pénteken szerencsére vicces kedvében volt. „Mit akart ezzel, Ernő?” – kérdezték tőle a rendőrök. „Dísztárgy ez”, bökött a bombára, és csak nézett a kommandósokra a hatalmas, kitágult pupilláival.

Mint azt vasárnap megtudtuk, Ernő tavaly vesztette el barátnőjét. A fiatal lányt „aranylövés” vitte el, drogtúladagolás miatt állt le a szíve, egy játszótéren találtak rá a holttestére.

A környékbeliek úgy tudják, hogy Ernő maga is függő. Tizenéves gyerekek mesélték, hogy tűvel a karjában szokott sétálni.

– A fiam nem egy pokolfajzat. Amit kellett, elmondott a rendőröknek, de az biztos, hogy nem akart senkit bántani – mondta el telefonon a Blikknek Ernő édesanyja.

Megtaláltuk Ernőt is, egy játszótéren ücsörgött egy padon, ő azonban kurtán válaszolt: „Semmi és senki nem érdekel. Egyszer úgyis vége lesz…” – és csak nézett maga elé.
Pokolgép. Ez Ny. Ernő „dísztárgya”. A szódásszifonban robbanóanyag, abban gyutacs volt. A piros és a kék kábel a gyutacsból a telefonba vezet. Az utóbbit felhíva indítható a detonáció

Ny. Ernőt szombaton kiengedték a rendőrségről. A Nemzeti Nyomozó Iroda illetékese szerint semmi nem indokolta, hogy bent tartsák. Egy rendőrségi informátorunk szerint csak akkor lehet indokolt a nemzeti ünnep előtt elengedni egy bombagyárost, ha megpróbálják bemérni és elkapni a társait-írja a blikk.hu