Az önmagát professzornak és diagnoszta gyógyítónak nevező Peresztegi Sándor kedden tart előadást a Miskolc Városi Könyvtárban. Nem először, hiszen nyár elején már járt Miskolcon, akkor is sokan voltak kíváncsiak az általa csodaolajnak nevezett termékre, amellyel – mint állítja – képes meggyógyítani a rákbetegeket. Hogy ez igaz vagy sem, nem tisztünk eldönteni, de az interneten talált cikk, melyben cáfolják azokat az állításokat, melyet Peresztegi Sándor vall magáról, érdekes.

 

Például: „…az interneten is olvasható szakmai önéletrajzból tudhat meg legtöbbet az érdeklődő… Azt írja: „Tankönyvsorozatát nagynevű professzorok (például professzor dr. Kásler Miklós egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa) lektorálták…Érdeklődésünkre a főigazgató ezt válaszolta: „…nem tudom, hogy Peresztegi Sándor úr orvos-e vagy professzor-e, tankönyvsorozatáról én nem tudok, és olyat nem is lektoráltam.”
De az is olvasható a cikkben: „Előadásaiban gyakorta emlegeti, hogy 22 ország 33 nagy állami kitüntetésének birtokosa…A felsorolás rendkívül „érdekes: a dán Elefánt-rend például kizárólag a dán királyi család tagjainak és a külföldi államfőknek adható…A spanyol Maria Viktoria-renddel és Károly-renddel kapcsolatban a spanyol nagykövetség arról tájékoztatott, hogy Peresztegi úr nincs az eddigi kitüntetettek között…Peresztegi úr tehát olyan dolgokat állít sorozatban, amik lényegében köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.”-írta a boon.hu a nyáron.