Időt kellett volna maguknak hagyni arra, hogy meggyőződjenek róla, valóban veszélyben van-e az életük, mondta dr. Lichy József ügyvéd arról a két rendőrről, akik a közelmúltban megsebesítették azt a férfit, aki Miskolcon nyílpuskával és csavarhúzóval okozott életveszélyes sérüléseket barátnőjének, majd a nő segítségére érkező rendőrökre is rálőtt – utóbb kiderült, gáz-riasztófegyverrel.

 

A férfi a rendőrök önvédelmi fegyveréből kilőtt lövedékektől olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházban elhunyt. A férfi családja szerint a rendőrök aránytalanul keményen léptek fel a férfival szemben, ezért úgy döntöttek, kártérítést követelnek a rendőrségtől.

Dr. Lichy József, a férfi családtagjainak jogi képviselője munkatársunknak elmondta: jelenleg a fegyverhasználat jogszerűségét, arányosságát a megyei rendőr-főkapitányság és a nyomozó ügyészség is vizsgálja. Ezen vizsgálatok végét meg kell várnia a családnak. Amennyiben ezek azt állapítják meg, hogy a rendőrök aránytalanul nagy erőt alkalmaztak a férfi ártalmatlanná tételére, ez már megfelelő jogalapot teremthet a kártérítési igény érvényesítésére. A férfi szülei és testvére három-három millió forintot követel majd a rendőrségtől, vagyis összesen kilenc millió forintra tartanak igényt-írja a boon.hu