Szeptember 1-én hajnalban ragasztószalaggal átkötött fekete nejlonzsákban, egy miskolci belvárosi ház folyosóján találta meg
az egyik lakó a néni holttestét. Az idős nő gyakran összekülönbözött másokkal. A masszőrnőre is neheztelt, mert a hirdetőtábláját az ő postaládája elé tette.

– Ezt itt nem lehet kibírni! Ártatlanul ülök itt, pedig ebbe lassan beleőrülök, ráadásul a családom is rámegy erre az egész rémálomra – mondta remegő kezét tördelve Márta. – A rendőrök többször is kihallgattak tanúként, majd egy szombati napon telefonon újra behívtak.

Én éppen a kertben voltam a párommal, de azonnal elindultam, úgy, ahogy voltam, a kapitányságra. Ott azt mondták, hogy csak én lehetek a tettes, és már nem is engedtek haza. Csak akkor fogtam fel, hogy mekkora bajban vagyok, amikor az autó elindult velem a börtön felé.

Márta azóta százszor átgondolta, miért éppen vele történik ez a szörnyűség.- Reggel bementem a szépségszalonba, kinyitottam az ablakokat, majd levittem a kukát – folytatta Márti. – Feltakarítottam. Ekkor hívott a lányom, akivel elmentem beiratkozni egy tanfolyamra. Elváltunk, majd egy kertészeti áruházban fóliát vettem, mert otthon éppen festettünk. Ezután tértem vissza a szalonba, ahová pár perccel később megérkezett a fodrász. Én pedig fél három felé eljöttem az üzletből – sóhajtott a nő, aki nem érti, hogy ezalatt mikor, hol ölhette volna meg Rózsika nénit, akivel csak köszönő viszonyban voltak.

Az idős nő gyakran összekülönbözött másokkal. A masszőrnőre is neheztelt, mert a hirdetőtábláját az ő postaládája elé tette.

– Nem is nekem szólt, hanem az egyik fodrásznak, ám a probléma utána megoldódott – tette hozzá Márta. – Ezért nem öl senki embert! Biztos le tudja a rendőrség ellenőrizni az alibimet, hogy nem voltam a boltban a gyilkosság idején. A DNS-vizsgálat is engem igazol majd, az bebizonyítja, hogy nem én tettem a takarófóliát Rózsikára. De azt mondják, akár egy év is lehet, azt nem tudom, hogyan fogom kibírni a rács mögött – fakadt sírva a masszőrnő.

K. Márta ügyvédje, dr. Lichy József szerint ügyfelét közvetett bizonyítékok alapján tartják fogva, sőt indítéka sem volt a gyilkosságra-írja a blikk.hu

 

Cs. K.