Kriza polgármester „Választás után 1 évvel. Ígéretek és eredmények kötetlenül.” címmel tartott sajtóreggelit. A reggelin a legfontosabb bejelentés a Földes ügy végeredménye volt, és néhány fontos téma is előkerült: a mechapark finn befektetői, az új drótgyár és a kínaiak, a geotermikus energia, na és persze Tapolca és Diósgyőr.

 

Átnézve az elmúlt hetek történéseit, úgy tűnik olyan témák kerültek elő, amik nem az elmúlt év összegzéséről szólnak, hanem az aktuális ügyek állását vagy azok esetleges jövőjét ismertette a polgármester. Eredménynek pedig nehezen nevezhető, hogy visszavontak egy épp általuk javasolt névváltoztatást.
A múlt heti közgyűlésen előre megírt összefoglalót olvasott fel a polgármester az év történéseiről, melyben főként a város nehéz anyagi helyzetének okairól és az ebből eredő fajadó problémákról beszélt.
Összeállításunkban némileg kötöttebben néztük át, mire is jutott a városvezetés Miskolcon egy év alatt. (Mivel több visszatérő elem és téma is indokolja, az áttekintést 2010 szeptemberrel, a kampányidőszak utolsó hónapjával kezdjük.)

2010 Szeptember

A Leisztinger Tamáshoz köthető Arago Zrt. tulajdonában álló Borsodsport Invest Kft. 51,6 százalékos üzletrészt szerzett a DVTK-t működtető gazdasági társaságban.

Dr. Kriza Ákos „Miskolci pletykák helyett, halljuk a miskolci tényeket” címmel sajtótájékoztatót tartott, ahol keményen nekimentek a Pannergy Mályi fúrásainak, főként a telkek tulajdonjogait illetően. A Pannergy helyreigazítást és pontosítást adott ki, Zsiga képviselő pedig nem reagált rá a későbbiekben.

Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács ülésén Dr. Nagy Kálmán Fidesz-KDNP-s miskolci országgyűlési képviselő, nem támogatta a „Miskolc Észak – Déli villamosvonal kialakítása és az elővárosi villamos közlekedés fejlesztése Miskolcon és térségében” projekt előkészítésére szóló előterjesztést. Emiatt a testület nem tárgyalta ezt a napirendi pontot. A kampány keretében Miskolcra látogatott Kósa, Navracsics, Fellegi és Orbán is.

Transzparens pénzügyeket, munkahelyeket (32 befektető áll ugrásra készen a város határában), valamint növekvő népességszámot ígért Kriza Ákos utolsó kampány-felszólalásában.

2010. október

Kriza Ákos és a Fidesz megnyerte a választásokat Miskolcon. Kriza polgármester nem sokkal a választások után leszögezte: már látják azokat a kitörési pontokat, melyekkel stabilizálni tudják a város működését. Nagyon sok helyen ömlik ki a pénz, ezeket a csapokat el kell zárni, és akkor várható stabilitás.

Az alakuló ülésen megválasztották a Miskolc város új alpolgármestereit: Pfliegler Pétert és dr. Zsiga Marcellt.

17 nappal az átadás átvételt követően Miskolc új polgármestere úgy látta, hogy az elmúlt nyolc évben pazarlás, fejetlenség, káosz jellemezte a helyi önkormányzatot és annak cégeit.

Könyvvizsgálókat küldött az önkormányzati cégek átvilágítására, a képviselőtestületnek pedig javaslatot tett a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjainak, valamint igazgatójának azonnali visszahívására, illetve a MISEK Kft. és a Miskolci Városfejlesztési Kft. vezetőinek felmentésére.

2010. november

Miskolc polgármestere kijelentette, hogy az élére állna annak a kezdeményezésnek, melyben összefognának a hazai villamos-projektekben érdekelt, és a közbeszerzési eljárás során sorozatosan kudarcot vallott városok. Kriza polgármester arról is beszámolt, hogy felvette a kapcsolatot a magyar Ganz gyár képviselőivel, akik szerint rendelkeznek azzal a technikával, amellyel a villamosok elkészíthetők, összeszerelhetők.

Ugyancsak javasolták, hogy mégsem Majláth felé kellene meghosszabbítani a villamos-vonalat. Lakossági kezdeményezés alapján gondolták így, mert a Diósgyőr-Majláth vonalon 600-800 ember „élvezné csak” az új villamos előnyeit. Ha viszont a Tiszai pályaudvar és Cementipari gépjavító között létező iparvágányt újítanák föl a pénzből, és a vágányt csatlakoztatnák az egyetemhez, (egyes elképzelések szerint a Vasgyárig is mehetne a villamos), akkor 10 ezres tömeg közlekedését oldhatnák meg. A Tiszairól az egyetemre egyébként így 8-10 perc alatt lehetne eljutni, míg most félórás az út a tömegközlekedési eszközökkel. Felvetődött, egy másik variáció is, miszerint a pénzből az elővárosi kötöttpályás közlekedést fejlesztenék, például a Tiszai, a Gömöri és a Vasgyár közötti útvonalat kötnék össze.

A Miskolci Piac Zrt. adósságai is jelentősek, a társaság hatalmas közüzemi és szolgáltatói tartozásokat halmozott fel.

Képviselői indítványra egy 8 méter magas fenyő érkezett Szentegyháza településről ajándékba a városnak, a szállítást és annak költségeit pedig a miskolci BV Csokinagykereskedés vállalta magára. Később kiderült, hogy még egy fenyőt is feldíszítettek, mert a Székelyföldről érkező fa csupán 8 méter magas, így a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület által készített díszek soknak bizonyultak.

Túllépte a megengedett sebességet a miskolci polgármesteri hivatal autója, amelyet a polgármester használ. Azzal kapcsolatban, hogy ki vezette az autót, nem adtak ki közleményt.

November végén Kriza polgármester bejelentette, hogy felment minden Holding tagvállalati vezetőt és kiad egy fehér könyvet, melyből látszik majd, honnan indult a város. Az addig eltelt időszakban 700 Millió hiányt mutatott ki 11 könyvvizsgáló napi 12 órában. A fehér könyv további sorsáról azóta nem volt híradás.

folytatjuk…