Egy új, a németországi Mosel folyón átvezető híd vasszerkezetének összeszerelésére kapott megrendelést az öt magyar tulajdonos kezében lévő Harcon Zrt. 6,2 millió euró (1,8 milliárd forint) értékben – írta a Napi Gazdaság.
Szakall Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója a lapnak elmondta, hogy a munka 2012 februárjában kezdődik, három évig tart, és összesen negyven szerelő, hegesztő dolgozik majd az új létesítményen.

A megrendelő az Eiffel Deutschland Stahltechnologie GmbH. A Harcon 1997-ben alakult meg 112 millió forint jegyzett tőkével, amelyet időközben több mint 800 millió forintra emelt, árbevétele stabilan évi 10 milliárd forint felett van. A cég Magyarországon különböző szerelőipari vállalatokban érdekelt, Miskolcon 17 ezer négyzetméteres gyártóbázisa van, ahol különböző készülékeket állít elő a vegyipar és olajipar részére.

A cég legnagyobb munkái Kazahsztánban vannak, ahol folyamatosan kétszáz magyar és ötszáz helyi dolgozót foglalkoztat, ottani legnagyobb megrendelője a Chevron kazahsztáni leányvállalata – írta a Napi Gazdaság.