Részletek:

Iskolai óvodai tetvesedést megszüntető munkacsoport alakult Miskolcon a Települések Megmaradásáért Egyesület keretein belül.

Megalakulásunkat Érpatakon tartjuk 2011.11.04.én Pénteken érpataki nyílt nap keretében, ahol a munkacsoport megismerteti tagjaival, hogy a településen hogyan számolták fel és szüntették meg a tetvesedést.

A munkacsoport 5 miskolci intézményben kezdi meg munkáját, melyben a szeptemberi vizsgálatok alapján a tetvesedési adatok az alábbiak:

1. intézmény 24. fő.

2. intézmény 63 fő.

3 intézmény 46 fő.

4 intézmény 14 fő.

5 intézmény 22 fő.

A tavalyi tetvesedési adatok áttanulmányozását követően megállapítható, hogy minden iskolában egész évben több tanuló folyamatosan tetves volt.

A tetvesedési adatok leadásra kerültek az oktatási osztályra, ifjúságvédelemre, védőnői hálózatra, gyámhivatal és a családsegítő szolgálat részére is, ahol intézkedések nem születtek arra vonatkozóan, hogy a folyamatosan tetves személyek ne tetvezzék össze az iskola többi, szocializált tanulóit.

A munkacsoport számít Miskolc város vezetőire és együtt kíván működni a most felállított önkormányzati munkacsoporttal, mely a „kedvezőtlen jelenségek” megszüntetésére alakult.

Tisztelettel:

Szemes István elnök

Települések megmaradásáért Egyesület
Miskolc.

Kapcsolódó hírek:

Ha rend van, akkor a folyamatos fegyelmezés és a rendszeresen visszatérő tetvetlenítés stb. helyett, ilyenek lesznek a mindennapok az óvodákban és az iskolákban. Íme az Érpataki Modell gyümölcsei a helyi Hajlika népi hagyományőrző óvodában és a helyi Szent István hagyományőrző iskolában. http://www.szon.hu/ha-ezt-megnezi-visszavagyik-az-oviba/1819224

http://www.origo.hu/itthon/20110907-kampanyt-inditott-az-antsz-a-fejtetvesseg-ellen.html

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/