Új kereskedelmi rádió kezdte meg működését Miskolcon október 17-én. A Rádió M (FM 101.6) jelenleg az egyetlen valóban miskolci, azaz Miskolcon, stúdióval rendelkező rádió, mely a borsodi megyeszékhely és 30-50 kilométeres körzetében fogható.

– Különleges jelentőséggel bír egy új dolog születésénél jelen lenni, még különlegesebbel részt is venni ebben a munkában – kezdte Tóth-Szántay József, a Rádió M ügyvezető igazgatója a pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatón.

A rádió előzményeiről szólva hozzátette, Miskolcon az első kereskedelmi rádió 1994-ben a Non-Stop Rádió volt, mely hihetetlenül sikeres volt, ezt követte a Rádió GaGa, amely ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett. Tóth-Szántay József szerint a siker kulcsa az volt – jó zenék mellett –, hogy valóban a helyiekhez szóltak, helyi információkkal, hírekkel, a miskolciakról szólt, a miskolciaknak. Ugyanerre tesz kísérletet, az október közepén indult Rádió M. A FM 101.6 frekvenciára – ahol a rádió fogható – a Mátra Centrum Kft. pályázott, ez a cég a tulajdonos, de a rádiót a Rádió M Kft. üzemelteti-írja minap.hu