2. K/2 12-14
Feladó: az MDF martonvásári szervezete.
Címzett: dr. Furmann Imre
Az anyag egy Kossuth címerrel ellátott nyomtatott meghívót tartalmaz január 30-án 18 órára a martonvásári községi könyvtárba, ahol „Kit képvisel a képviselő” címmel vitafórumot szerveznek.
Az összejövetelen jelen lesz Király Zoltán országgyűlési képviselő is.

Intézkedés:
– a BM III/III. Csoportfőnökséget és a Fejér Megyei RFK ÁB szervét tájékoztatjuk.

3. HMT 12-14
1989. 01. 21-én a BME Rózsa Ferenc kollégiumában kb. 150 fő részvevővel FIDESZ tanácsülést tartottak. A levezető elnök Bíró László volt.
Bejelentette, hogy Rockenbauer Zoltán vezetésével ad hoc bizottságot hoztak létre a március 15-i megemlékezés megszervezésére, a pénz meg van reklámkampány megszervezésére. A FIDESZ választmánya úgy döntött, hogy csak alternatív szervezetekkel hajlandók a közös megemlékezésre. A rendezvény 12 órakor kezdődne, útvonala a Petőfi szobortól a Batthyány térig a Kölcsey szoborig tartana.
Felvetődött még, hogy a Parlament előtt gyülekezzenek. Felszólították a vidéki csoportok képviselőit, hogy mindenki szervezzen lakóterületén felvonulást, koszorúzást, vagy zárttéri megemlékezést a helyi alternatívokkal közösen. A szervezéshez röpcédulákra, egyéb költségekre a központ pénzt biztosít.
A pécsi, egri, kaposvári, debreceni, gyöngyösi és a szegedi FIDESZ képviselők bejelentették, hogy megszervezik a tüntetéseket.
Bartók Gyula a közéleti csoport képviselője bejelentette, hogy 01. 22-én Jan Palach# emlékére és a 68-as bevonulás kapcsán koszorút juttatnak el a csehszlovák nagykövetségnek. Ha nem veszik át, akkor a Hősök terén helyezik el.
Darda Sándor szerint a képviselők visszahívására indított aláírásgyűjtő akció során 2500 aláírás gyűlt össze. A ferencvárosi csoport 01. 27-én sajtótájékoztatón fog tiltakozni a tervezett világkiállítás ellen.
Kövér László elmondta, hogy kapcsolatot tart egy prágai ellenzéki lánnyal, aki fotókat fog küldeni az ottani tüntetésekről a FIDESZ hívek számára.
A csákvári csoport képviselője elmondta, hogy a fő szervezőik lakásán házkutatások voltak, őt magát garázdaság miatt perbe fogták. Vádolta a választmányt, hogy nem tettek az ügyben semmit.
Az alkalmazottak csoportja bejelentette, hogy mivel a választmány nem védi meg őket, MDF és SZDSZ csoportokkal közösen önvédelmi csoportot alakítottak. Egy középiskolás hozzászóló javasolta, hogy a FIDESZ tartson minden középiskolában tájékoztató fórumot, illetve minden csoport tartson kapcsolatot valamely középiskolával.
Március 15-30 között FIDESZ heteket szerveznek, ezen belül 25-26-án rock-koncertek lesznek.
A FIDESZ helyzetét értékelve megállapították, válságban vannak, nem nő a tagok száma, a választmány tevékenysége lelassult, a szervezeti és működési szabályzat rossz, csupán párszáz aktív tag van, a többiek csupán adminisztratíve tagok. Döntöttek hogy 10 napon belül minden csoport levélben számoljon be eddigi tevékenységéről. A következő tanácsülést ugyanitt 1989. 02. 18-án tartják.
16 órától Szelényi Zsuzsa bevitte egy holland TV társaság stábját, akik felvetették a tanácskozás egyes részleteit. A miskolci FIDESZ csoport várhatóan ketté fog szakadni, mert a vezetés nem egységes, ezt Fogarasi Péter egyetemista jelezte kapcsolatunknak.

Intézkedés:
– a BM III/III. Csoportfőnökséget tájékoztatjuk.

4. HMT 12-14
Nádassy József tájékoztatta kapcsolatunkat, hogy január 4-én az NME-n Miskolcon 40 fővel megalakult az SZDSZ helyi csoportja, a BBC riportot készített az eseményről.
Február végén a Vitamin Klubban lesz egy összejövetelük, melyre meghívták Kőszeg Ferencet, Haraszti Miklóst, Pálinkás Róbertet, Solt Otíliát, Buda Gézát, Kiss Tamást és egy Szilágyi nevű személyt.

Intézkedés:
– a BM III/III. Csoportfőnökséget és a megyei PB első titkárát tájékoztatjuk.