A válság dacára egy év alatt több tízmillió forintot költött autókra, bútorokra, szőnyegekre, de még akár kitüntetésekre is Schmitt Pál hivatala – derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) által közreadott szerződésekből, amelyből kitűnik, az államfőnek és hivatalának nem kellett túlságosan spórolnia a nehéz gazdasági helyzet és a megszorítások dacára sem: a több mint 400 millió forintos, dologi kiadáso  kra fordítható éves keretükből bőven futotta fényűző luxuskiadásokra is. Minderről a Blikk számol be.

Mint írják, szőnyegekre például egy kisebb lakás árát áldozta Schmitt Pál: 9,5 millió forintot fizetett az új padlószőnyegekért. „A szőnyegeket a rezidenciájába, az elnöki szobákba, valamint a Sándor-palota protokollhelyiségeibe helyezték el” – tájékoztatta a Blikket a KEH. Schmitt nem sajnált 2,5 millió forintot sem egy új zongorára, bútorokra pedig 4,7 millió forintot költött.

Schmitt Pál beköltözése a Sándor-palotába és az elnöki rezidenciára karbantartási munkálatokkal is járt, amely 15 millió forintba került a KEH adatai szerint. Azt azonban a Blikk kérdésére sem árulták el, hogy pontosan mit is kellett felújítani.

Korábban az msn.mainap.hu azt írta, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal legnagyobb dologi kiadása 2010. negyedik negyedévében volt: az év utolsó három hónapja közel 210 millió forintot emésztett fel. A válság harmadik évét szerényebben kezdte a hivatal, idén január–február–március időszakban 24 millió forintot költöttek, a második félévben azonban már a gépjárműparkot is felújította Schmitt Pál hivatala.

Az „import járművek (új/használt)” rovátkába – mint azt az msn.mainap.hu megjegyzi – igen húzós összeg került, 52 millió forint. A hírportál értesülései szerint egyébként ezért a pénzért 9 autót vett a hivatal