A Szent István tér, Miskolc leendő főterének a városlakók érdekeit szem előtt tartó átalakításához kapcsolódva közösségi tervezésre hívja a város polgárait Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és Dr. Kriza Ákos polgármester.
A Miskolc történetében először életre hívott kezdeményezés háromnapos workshoppal veszi kezdetét. A találkozóra és a közös tervezésre civil szervezetek, egyesületek jelentkezését várjuk a következő kategóriákban:
– szülők, nagycsaládosok, nők, anyák egyesületei
– zöld szervezetek
– a városért (Miskolcért) létrejött egyesületek
– idősek egyesületei
– fiatalok egyesületei
– hátrányos helyzetűeket képviselő egyesületek
A jelentkezési határidő: 2011. november 22. 

 

A Jelentkezési lapokat a foter@miskolc.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, vagy a Miskolci Városfejlesztési Kft. postacímén várjuk (3525 Miskolc, Városház tér 13.). Kérjük, hogy az e-mail ‘Tárgy’ mezőjében, illetve a borítékon tüntessék fel: „Főtér – közösségi tervezés”.

„Sose kételkedj abban, hogy egy kis csoport meggondolt
és elkötelezett polgár megváltoztathatja a világot.
Tulajdonképpen ez az egyetlen mód rá.” (Margaret Mead)
Nem építkezni, lebonyolítani szeretnénk csupán, hanem közösséget teremteni.
Együtt, közösen, helyben.
A közösségi tervezésben valamennyi szereplő összhangja fontos. Egy ilyen tervezési folyamatban a különböző tudásformák, élethelyzetek, érdekek, tapasztalatok nem versenyeznek egymással, hanem kiegészítik egymást.
Már a közös tervezéssel is közösséget szeretnénk építeni. Olyan lelkes és elkötelezett miskolciakat keresünk tehát, akik köztérből közösségi teret varázsolnak velünk.
Jelentkezési feltétel a tenni akarás, energia, tolerancia, és a játék szeretete – mert mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy a háromnapos tervezésben együtt rajzoljunk, válogassunk, álmodjunk, beszélgessünk.

Az együttgondolkodásban, a tervezésben nemcsak a civil szervezetekre, hanem a város lakóira is számítunk!