Az üzletember a Hír TV-nek beszélt arról,

hogy mely csapatoknak szurkolt, hogy mikor építene új stadiont, hogy hogyan került véletlenül a DVTK-hoz, és hogy milyen szerepe volt ebben Csányi Sándornak.

 

 

– Leisztinger szerepvállalása a magyar futballban nem a véletlen volt, ezt eddig is tudni lehetett, az Arago Rt. első embere most arról is beszélt, hogy hogyan csöppent bele a számára is új üzletágba. Az üzletember azt is elárulta, hogy nem az érzelmek vezették, amikor a DVTK-hoz került, hanem a tárgyalások menete, sőt, picit a véletlen és a vakszerencse is.

– Csányi úrral volt egy beszélgetésem, és ő elég gyorsan meggyőzött arról, hogy ez jó dolog. Ez a szurkoló-, meg „hangulat-dolog”…inkább úgy mondanám, hogy vak véletlen volt. Erre én nem számítottam, nem gondoltam, talán nem is tudtam róla. Körülnéztünk, melyek azok a csapatok, amelyek egyáltalán tulajdonost vagy szponzort keresnek. Két jelöltünk volt, a Haladás és a Diósgyőr. Párhuzamosan futtattuk sokáig, egyszer csak úgy alakult, hogy itt eldőlt, ott pedig húzták-húzták-húzták, ennyi a válasz erre. Hamar meggyőztek ez ügyben és akkor nekivágtunk – nyilatkozta Leisztinger Tamás a Hír TV Stopper című műsorában.

Magyarország 4. leggazdagabb embere azt is elárulta őszintén, hogy korábban mely csapatokért szorított az NB I-ben.

– Az első kedvenc csapat – és most nyilván sok ellenséget szerzek – az Újpesti Dózsa volt, az elmúlt pár év pedig a Zalaegerszegnek a – az túlzás, hogy a bűvöletében – szurkolójaként telt el – mondta a Diósgyőr tulajdonosa.

Leisztinger Tamás 85 milliárdos vagyonából évi 180 millió forinttal támogatja a Diósgyőrt – hangzott el a Hír TV műsorában, azzal viszont tisztában van, hogy itthon még középtávon sem lehet nyereségessé tenni egy futballklubot, mégis belevágott.

– Kergetek álmokat, olyasmi álmokat, hogy ez az egész majd nagyon hosszú távon megtérül. Az Arago Rt.-nek egyfajta pozitív PR-ként térül meg ez a jelenben, és ha az ügyvezetésre és a józan eszünkre hallgatunk, akkor talán hosszú távon is meg fog. Az ügyvezetés komoly nyomást gyakorol rám, hogy egy év alatt ne 10, hanem 25 év lemaradását hozzuk be és meg akarunk felelni a szurkolóknak, az a legfontosabb. Az mindannyiunk közös szemléletes, hogy ez egy showbiznisz, épp ezért a közönségért van az egész. A klub hatékonyságát az is növeli, hogy ez a miliő, ez az emóció is ösztönzőleg hat a játékosokra, nem csak a fizetési faktor – tette hozzá Leisztinger, azt is elárulva, hogy a DVTK-nál 1000 és 5000 euró között keresnek a játékosok, a klub költségvetése pedig évi 540 millió forint.

A milliókat-milliárdokat azonban egyelőre biztosan nem új stadionra fogják költeni, hanem az utánpótlásra.

– Nagyot mondás ez a stadion, ezért ódzkodok és félek tőle, és az ügyvezető számait hallva azt mondom, hogy egy év múlva biztos nem lesz elkezdve. A prioritás a fejemben az, hogy legyen meg azt utánpótlás-rész, és hogy a csapatot stabilizáljuk abban a pozícióban, ami kvázi konszenzus a szurkolókkal, vagy valamiféle elégedettséget okoz, és majd utána rátérünk a stadion kérdésére, de ez még nem a holnap problémája – mondta a stadion-kérdésről az üzletember. 
http://pepsifoci.hu