Kákóczki András, a polgármesteri hivatal Kulturális , Idegenforgalmi és Városmarketing osztályának vezetője reagált Simon Gábor MSZP-és képviselő állításaira.
Elmondta, november 17-ei közgyűlésen döntött a város öt kulturális intézmény átalakításáról. A Miskolci Nemzeti Színház esetében csak az átalakítás előkészítéséről döntöttek a képviselők.Mint mondta, a kulturális nonprofit kft-ék az önkormányzati támogatást továbbra is kapják, ezt a most készülő közszolgáltatási szerződés is tartalmazza, amit az intézmények, és az önkormányzat közösen készít elő szakmai és pénzügyi egyeztetés alapján. A vagyonátadási szerződés 2012. februárjában kerül a közgyűlés elé.

 

– Éppen a dolgozók érdekében terveztük az első negyedév végére és nem az év elejére az átalakítást. 2012. március 31-éig az összes önkormányzati kulturális intézményben dolgozó közalkalmazotti bért és minden más, törvényileg előírt kedvezményt kap – hangsúlyozta Kákóczki andrás.Mint mondta az öt gazdasági társaság 2012. január 1-én alakul meg, de 2012. március 31-ig csak ügyvezetője lesz, aki előkészíti – az intézménnyel együtt dolgozva – a gazdasági átalakulást.

Kákóczki András szerint ráadásul nem is ezer főről van szó, hiszen A hat kulturális intézmény közalkalmazotti létszáma összesen 560 fő.
– Nincs szó sem a munkavállalók elbocsátásáról, sem jövedelmeik csökkentéséről – zárta Kákóczki András.