A múlt héten az  Auchan parkolóban parkoltam. Tisztelt Szerkesztőség! Amikor kihajtottam, észrevettem egy papírt a hátsó szélvédőn. Amikor leszedtem (addigra már hazaértem), láttam, hogy egy benzin blokk volt. Szerencsémre egy barátom már mondta, hogy ne álljak meg emiatt, mert valaki várhatja, hogy kiszálljak az autómból.

 

Figyeljünk a hátsó szélvédőre tapasztott papírokra! Úgy tűnik, a trükkös gépjárműrablások új módszerével állunk szemben!

Sétálsz a parkolóban, kinyitod a kocsidat és beszállsz. Indítasz, hátramenetbe teszed a váltót. Amikor a visszapillantóba nézel, a hátsó szélvédő közepén észreveszel egy papírcetlit. Megállsz, kiszállsz az autóból és ekkor bukkan fel a tolvaj a semmiből. Beszáll az autódba és elhajt. Nagy sebességgel, gyakorlatilag majdnem rajtad keresztül.
A retikül/kézitáska persze a kocsiban maradt. Így az autótolvajnak az autódon kívül már az irataid, címed, a pénzed és a kulcsaid is megvannak. De lehet, hogy a mobilodat is elvitte, így azonnal intézkedni sem tudsz! Házad, lakásod és személyed sem titok többé!

Amennyiben papírcetlit látsz a hátsószélvédődre tapadva, zárd be az ajtókat, indíts és hajts el onnan! A papírt majd később leszeded.

Egy retikülben/táskában sok fontos irat van.  
Kabai István Budapest