Enyhülés, átmeneti csapadékszünet

Vasárnap északkeleten  borult marad az idő, és több helyen várható újabb eső. Az ország nagy részén viszont végre felszakadozik a felhőzet, és legalább rövid időre kisüt a nap.

 

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint délnyugaton számíthatunk a legtöbb napfényre. Északkeleten +4, délnyugaton +15 fok körül alakulhat a hőmérséklet, azaz tavasziasan enyhe napunk lesz. A DNy-i szél megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. Melegfronti hatással számolhatunk. A közlekedés időjárási feltételei jelentősen javulnak, de ÉK-en vizes útszakaszokra készülhetünk.

Hétfőn borult, szeles időre van kilátás, napközben többfelé esővel, záporral. A déli tájakon jelentős mennyiségű eső hullhat. Estétől az északnyugati széllel egyre hidegebb levegő érkezik, lehűlés kezdődik.

Kedden, Mikulás napján eleinte főleg délnyugaton, majd elszórtan fordulhat elő hózápor. A csúcshőmérséklet már csak 5 fok körül alakulhat.

Szerdán délutántól, csütörtökön inkább csak délelőtt várható csapadék: az ország nagy részén eső, szitálás, de a hegyekben vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt. Pénteken átmeneti szünet, szombaton újabb eső, havas eső lehet.