Kína központ jön létre a Miskolci Egyetemen,  mindezzel vidéken először itt indul el az a kínai nyelv és kultúra oktatása – mondta Patkó Gyula rektor a Miskolc Televíziónak. A rektor teljesen megalapozatlan és rosszindulatú pletykának nevezte azt, hogy összevonnák és a Miskolci Egyetemet és a Debreceni Egyetemet.

 

Patkó Gyula a Miskolc Televíziónak nyilatkozva elmondta, a kína központ létesítéséhez a campus egy 200 négyzetméter alapterületű helyiséget ajánlott fel, ahol irodákat és tanköri helyiségeket alakítanak majd ki – írja a minap.hu.

Az egyetemisták februártól kreditrendszerben tanulják majd a kínai nyelvet és kultúrát, míg a középiskolások szakkör formájában a Miskolci Egyetemen és a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A középfokú oktatási intézményben egyébként szeptembertől indul második nyelvként a kínai nyelv oktatása.

Patkó Gyula a felsőoktatási törvény átalakításáról is beszélt a tévében. Cáfolta azokat a híreket, amik a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem összevonásáról szólnak. – Mi ezeknek a pletykáknak nem ülünk fel, nem igazak. És nagyon rosszindulatúnak tartom, hogy valaki ilyet talál ki és ilyet terjeszt, vagy így szeretne magának rosszindulatú, gonosz módon hallgatót toborozni – hangoztatta a Miskolci Egyetem rektora.

0