Negyven fényképezőgép.  Miskolc jelene az ország jövője

Több mint másfél év telt el azóta , hogy a Fidesz megígérte, rendet tesz az ország nehezebb sorsú vidékein is. Hogy hány hét alatt, azt tudjuk. Az eredményt is.

 

Az egyik sportcsatorna ma azzal reklámozza a magyar futball élvonalát, hogy egyszer minden szurkoló látogasson el Miskolcra, Diósgyőrbe. Ugyanezt tanácsolhatom azoknak is, akik látni akarják élő egyenesben, hova vezet a Fidesz-féle rendteremtés. Higgyék el, érdemes megnézni, hisz ami ma kicsiben Miskolcon zajlik, az rövid időn belül Magyarország jövője lehet.
A városban ma már csak az erős, a rendkívül erős kéz politikájával lehet rendet tenni. A munkára és biztonságra vágyók menekülnek, helyükre pedig a környező falvak bűnözésre szocializálódott bevándorlói költöznek, kódolva a pusztulást. A növekvő számú cigányság egyre kevesebb életteret hagy a magyaroknak, s ezzel együtt a törvényeknek is.
A Fidesz eközben továbbra is az év elején meghirdetett holland „green city” programtól, magyarul parkosítástól várja a közbiztonság javulását. Miskolcon jelenleg is háromszáz facsemetét ültetnek. Nyilván nem véletlenül. Ha cinikus akarok lenni, mondhatnám azt, hogy a Fidesz erősítést kért, mégsem teszem, mert az adatok ennél sokkal lesújtóbbak: szülővárosomban idén több mint 12 százalékkal nőtt a betöréses lopások száma, 20 százalékkal a rongálásé és döbbenetes módon, 120 százalékkal az emberölésé. A rendőrség 150 százalékkal több szabálysértési őrizetbe vételt eszközölt, ami tiszteletre méltó ugyan, de valószínűleg csak annak köszönhető, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű bűnözők ma már kifejezetten vágynak – főleg télen – a börtön melegébe, annál is inkább mert a miskolci börtön színvonala országos hírű a minőségi ellátásra vágyók körében. Fogják is a fejüket a miskolci rendőrök, hogy ezért dolgoznak éjt nappallá téve. Igen, ezért.
A Fidesz intézkedései kifejezetten ösztönzik az arra hajlamosakat a törvénysértő magatartásra. Aki elkövet egy kisebb értékű lopást az áttelelhet napi kétszeri meleg étkezéssel. Aki lóg az iskolából, az házhoz kapja a napi betevőt, amit egy diplomás áldozat vásárol meg szabadidejében. Aki extrém kikapcsolódásra vágyik, az incselkedhet a rendőrrel, hogy az vajon vissza mer-e ütni. Ha pedig a lakosság úgy dönt, ezek után inkább megvédi saját magát, elég azt mondani, hogy „félünk tőlük” és máris kész az egyenruhás bűnöző. S hogy ezek után kiket büntet valójában a kormány? A kérdés költői.
Mindenesetre Miskolc fideszes polgármestere a minap negyven fényképezőgépet ajándékozott a városi rendőrkapitányságnak, ezzel járulva hozzá a közbiztonság javulásához. A miskolciak pedig fellélegezhetnek.
Miskolc jelene az ország jövője lesz, vagy jön a Jobbik és rendet tesz!
Szegedi Csanád
EP-képviselő, a Jobbik alelnöke