Hajdú-Bihari Napló felkereste a designer drogo k árusításának gyanújába került üzletet Debrecenben.

 

– Ha valamilyen lazítót keresek, mit ajánlasz? – Milyen lazítót, csavarlazítót? – Hehe, nem. Valami kis bódítóra gondoltam. – Értem. De olyan itt nincs.

Miskolcon már bezárt
A polgári fiatalember a tavasszal Miskolcon nyitott boltot, a debreceni üzletbe majd szeptemberben, már egy nagyobb cég alkalmazottjaként kezdett bele. A borsodi megyeszékhelyen azonban novemberben be kellett zárnia.
– A rendőrök egyik nap elvitték és előállították a kollégámat azzal, hogy kábítószernek nem minősülő, bódító tartalmú anyagot adott el fiatalkorúnak. Úgy intézkedtek, hogy senkit, még ügyvédet nem értesíthetett, a telefonját szétszedették vele, az előállító sarkában hangosan cincogtak a patkányok. Végül kerítettek egy olyan fiatalkorú „tanút”, aki állította: vett a boltban valamilyen bódító anyagot, de nem tudja, hogy mikor, nem tudja, hogy mit. Mindez alapján a rendőrség olyan nyilatkozatot tett, mely szerint az üzlet bűncselekmények kiindulópontja, ezért be kell zárni. Erről értesítették a miskolci jegyzőt, aki elrendelte a bezárást. Azt máig nem közölték, hogy miféle bűncselekményt követtünk el – részletezte az előzményeket, hozzátéve, hogy a borsodi eseményekkel egyidőben a debreceni boltnál is megjelentek a rendőrök, s minden távozót tüzetesen átkutattak. De mi lett volna akkor – kérdezte -, ha valaki eleve kábítószerrel a zsebében sétált volna be hozzám, majd kifelé menet megtalálják nála? Senki nem hitte volna el nekem, hogy semmi közöm hozzá! – mutatott rá.