Jelentősen drágulhat a miskolci  közösségi közlekedés tarifája. Járatritkításokról, a közlekedési hálózat átszervezéséről szól a decemberi közgyűlés egyik előterjesztése – jelentette ki pénteken Miskolcon Földesi Norbert szocialista önkormányzati képviselő.

Elmondta: brutális díjemelésre készült az MVK Zrt., és mintha ez nem lenne elég, járatritkítások is lesznek. „Három javaslata van a cégnek az előterjesztés szerint, az egyik nettó 4, a másik 6, a harmadik pedig 8 százalékos tarifaemelést javasol. Fontos, hogy mivel ezek nettó értékek, így még a 25-ről 27 százalékra emelkedő áfa-növekedés is drágítja majd a bérleteket, jegyeket, de a bérletek túl ezen a Miskolc Kártya megszűnése miatt 14 ezer kártyafelhasználónak lesznek még 10 százalékkal drágábbak – hangoztatta Földesi Norbert.

A politikus elmondta, mindemellett járatritkítások is lesznek, melyekről a bizottsági üléseken elhangzott, azok olyan mértékűek lesznek, mintha „egy évben másfél hónapon át, egyetlen busz és villamos sem járna Miskolc utcáin”.-írja az eszakonline.hu