A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvánosságra hozta a lakossági mobilszolgáltatás nyújtására alkalmas 900 MHz-es frekvenciasáv árverésére jelentkezők névsorát.

Nem okozott nagy meglepetést, hogy a Telenor, a Vodafone és a Magyar Telekom is beadta pályázatát, hiszen nekik is szükségük van plusz frekvenciákra ahhoz, hogy javítani tudják a szolgáltatásuk minőségét.

Az NMHH pénteki közleménye azt a pletykát is megerősítette, hogy a Magyar Posta két konzorciumi társsal indul, bár azt egyelőre nem tudjuk, hogy mik a tervei. Erről nem is beszélhet, mert az NMHH megtiltotta, hogy a tender résztvevői részleteket hozzanak nyilvánosságra a pályázatukról. Egyik cég sem beszélhet nyilvánosan olyasmiről, amivel egy kicsit is befolyásolni tudná a frekvenciáért való licitálás menetét.

A legutóbbi tenderrel ellentétben nem indult a UPC, és az Invitel is távol maradt, ugyanakkor a vezetékes internetelérés és tévészolgáltatás piacán agresszíven terjeszkedő Digi (pontosabban a márka mögött álló romániai RCS&RDS S.A.) megint megpróbál betörni a mobilpiacra.

Kétségtelenül a legérdekesebb résztvevő a Viettel Group, a hanoi központú mobilszolgáltató, amit Vietnam védelmi minisztériuma üzemeltet, és hazájában a legnagyobb a szolgáltatók rangsorában. Az is elképzelhető, hogy a vietnami vállalat csak segítséget nyújt egy olyan jelentkezőnek, amely titokban szeretné tartani kilétét-írja az index.hu