Kassa | Eljárást indított a rendőrség a 36 éves Jozef ellen, aki megvert egy városi rendőrt a Luník IX-en.
A városi rendőrök a házkezelő vállalat villanyszerelőinek segítették, akik egyes lakásokat lekapcsoltak, másokat rákötöttek az elektromos hálózatra. A 36 éves férfi rátámadt a rendőrökre, és az egyiknek könnyebb sérülést okozott. Az incidenst követően az utcán több mint száz ember gyűlt össze, akik kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták a rendőrautót. A helyszínre több járőrkocsi is kiérkezett.

 

A támadó leheletében 2 ezrelékes véralkoholszintet mértek. A férfit előállították, majd, miután kijózanodott, eljárást indítottak ellene. A rendőrség folyamatosan figyeli a biztonsági helyzet alakulását, és ha szükséges, azonnal beavatkoznak – mondta Jana Mesárová, a Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Martina Viktorínová, Kassa város szóvivője elmondta, a Luník IX-en is szeretnének rendet tenni, és az életet a lakótelepen a Szlovákiában máshol érvényes törvényekhez igazítani. „Az ennek a célnak az elérésére szolgáló számtalan lépés egyike, hogy csak jut áramhoz, aki fizet érte” – mondta.

Richard Raši, Kassa főpolgármestere az incidens kapcsán kifejtette, a luníkiak vagy alkalmazkodnak az érvényes törvényekhez, vagy nem kapnak áramot. „A mi elsőrendű célunk a probléma megoldása, de eközben sem a villamos művek, sem a házkezelőség, sem a rendőrség munkatársait nem szeretnénk veszélynek kitenni” – tette hozzá-írja az ujszo.sk