Miskolc. A közlekedési változásokról pró és kontra

elentősen drágulhat a közösségi közlekedés tarifája, és járatritkításokról, a közlekedési hálózat átszervezéséről szól a decemberi közgyűlés egyik előterjesztése. Bartha György (MSZP) önkormányzati képviselő a hálózat módosításának részleteiről szólva arról beszélt, hogy annak nem minden eleme negatív, kifejezetten örvendetes például a régi 12-es vonal visszaállítása (Repülőtér – Egyetemváros).

– Sok olyan módosítás lesz, melyek esetén nagy a félelmünk, hogy az amúgy is zsúfolt járatok még zsúfoltabbakká válnak majd, esetleg nem tudják majd elszállítani azt az utasmennyiséget, ami a vonalakon jelentkezik – mondta Bartha György.

 

 

– A gazdálkodási egyensúly megtartása érdekében az MVK Zrt.-nek a bevételek növelésén túl az utasszám-csökkenést is figyelembe véve kell egy ésszerű járatszám-tervezéssel is csökkenteni a költségeket 2012-ben – reagált a tájékoztatót követően Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing-osztályvezetője.

Mint mondta, elkészült egy menetrendi javaslat csomag, amely minden képviselő számára ismert és van lehetőségük megoldási javaslataikkal is kiegészíteni azt. Ennek megfelelően a javaslatban szereplő elemek további tervezés alatt állnak.
– A javaslat három lépcsőben tartalmaz menetrendi változásokat. A jelentősebb változásokat az egyeztetések lezárását követően csak 2012. március 1-jétől kívánjuk életbe léptetni, figyelembe véve a módosító javaslatokat is – tette hozzá Braun Csaba-írja a mikom.hu