Miskolc tárt karokkal  várja a befektetőket.

 

Kriza polgármester a Miskolci Naplónak adott nyilatkozatában néhány hete elmondta, hogy „a Holdingban külön csapat foglalkozik a gazdaságélénkítéssel, munkahelyteremtéssel”, ennek köszönhetően jönnek a befektetők Miskolcra.

Hogy mivel is várjuk a befektetőket Miskolcon?

A befektetők Miskolc honlapjn elhelyezett linkről, de akár közvetlenül is eljuthatnak a Miskolc Holding oldalára, ahol a „Miskolc város befektetői oldala” ikont találhatjuk. A befektetési lehetőségek ikon az investinmiskolc.com önálló oldalra navigálja a befektetőt. Itt számtalan fontos, Miskolccal kapcsolatos információt kaphat meg a befektető.

Már az alcím is beszédes: Financial Investments for All

A vezető hír ma a White finger vibration jelenségével ismerteti meg a potenciális befektetőt, amit a szakirodalom csak Raynaud jelenségként ismer. Okozhatják ezt rezgő, gyorsan mozgó kéziszerszámok, és más hasonló eszközök. Ma a legnépszerűbb cikk a Pénzügyi irányítás alapelvei címet viseli. Itt a Miskolcról érdeklődő befektető megtudhatja, hogy a pénzügyi management kiemelten fontos manapság, hiszen több felmérés alapján is jól látható, hogy a vállalkozások 74%-a rossz pénzügyi gazdálkodás miatt megy tönkre. Szintén itt szó van arról is, hogy hogy működik a Reserve Bank of Australia, és miként reagál az ausztrál tőzsde a napi gazdasági folyamatokra.

Ha még marad kérdés a miskolci befektetőben, a kiemelt írások között olvashat arról is, hogy miért jó befektetés ma az ingatlan. A cikket jegyző Greg Pierce írása arra bíztat, hogy bátran fektessük pénzünket akár a saját otthonunkba.
A miskolci munkahelyekkel kapcsolatban is segít az oldal a befektetők számára. Öt tökéletes lehetőségről tájékozódhatnak az online munka világáról érdeklődők Kendall Estrada cikkében. Pénzügyi befektetésekről is bőven kap információt a befektető egy Bilbao-i konferencia kapcsán, és hasonlóan praktikus cikket olvashat a banki hitelekről és a prepaid kártyákról, melyek szinte minden amerikai számára problémát jelentenek.

Egy ilyen informatív honlap mögött álló csapat nagy segítség a városvezetőnek. Kié ez a honlap? – vetődhet fel a kérdés a befektetőben. Az adatlap alapján az látszik, hogy a Godaddy.com-on keresztül regisztrálták még 2008-ban, melyet a gazdaságélénkítéssel, munkahelyteremtésselfoglalkozó csapat 2011. augusztus 24-én frissített ezzel a beágyazott, folyamatosan frissülő értékes tartalommal.

Augusztus előtt, egy önálló arculatú befektetési kiadvány volt elérhető ugyanitt, több nyelven. Annak dizájnjáért, és tartalmáért bizonyára nem kevést pénzt is kifizettek közpénzből. Hogy ki döntött a cseréről nem tudjuk, de fontos lenne, hogy a Holding december 15-től belépő új – immáron harmadik – vezetője segítene a gazdaságfejlesztő csapatnak abban, hogy mit is kéne tartalmazni egy befektetői oldalnak.