Idén immár 36.  alkalommal kerül megrendezésre Miskolc városának egyik legszínvonalasabb eseménye, a Nemzetközi Formációs Táncfesztivál, amely évről évre méltán tart számot a város lakóinak és az ide érkező turistáknak az érdeklődésére. Itt találkoznak a táncos produkciók legnívósabb hazai és nemzetközi előadói, akik ez alkalommal nagyszabású gálaműsor keretén belül kápráztatják el a nézőközönséget professzionális standard, latin és modern tánc előadásaikkal. 2011. december 17-én, szombaton, 19 órától a Városi Szabadidőközpontban 15 fellépő csoport 25 produkcióval vesz részt a rendezvényen, köztük Magyarország legjobb felnőtt- és gyermekformációi.

 

A fellépők között lesz a Tűzvirág Tánccsoportot Paksról, akik számos hazai és nemzetközi fesztiválon értek már el kiemelkedő helyezést, a debreceni Valcer Táncstúdiót, akik egészen a latin Világbajnoki középdöntőig jutottak. Miskolcra érkezik a nagy kedvenc, a Botafogo Táncegyüttes Budapestről, akik a Sakk című táncszínházi produkcióból Vivaldi zenére készített koreográfiájukat is bemutatják, valamint a Dudance Tánccsoport Pécelről latin felnőtt- és gyermekprodukciókkal. A fellépők sorának azonban nincs vége, mert parkettre lépnek a Ten Dance TSE, a Kaffka Margit Általános Iskola és AMI növendékei, és megmutatja tudását az eLTE Hip-Hop Modern Tánccsoport, a T-Dance Tánciskola és a 2011-ben Nívódíjat kapott 4-Dance Táncstúdió is. A közönség láthatja a sajószentpéteri Freedance Tánccsoportot is, akik több hazai megmérettetésen értek el szép helyezést.

Egyéni párosok közül Süttő Roland és Tombácz Anikó bemutatóját csodálhatja meg a nagy-érdemű, akik hazánkat és Miskolcot rangos világversenyeken képviselik; idén novemberben Kínában a 10 Tánc Világbajnokságon versenyeztek.
A Gálaműsoron természetesen részt vesz a házigazda Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Ház méltán népszerű, és igen eredményes KÖDMÖN Formációs Táncegyüttese és Miskolci Mazsorett Együttese is.
A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Formációs Táncfesztiválra meghívást kaptak külföldi együttesek: a Lengyel Bajnokság latin 3. helyezettje, az A-Z Scoola Tánccsoport, valamint az erdélyi Mini Maxi Dance Club formációja.

Helyszín: Miskolc, Generali Aréna

A gálaműsorra meghívást kaptak külföldről:

– A-Z Dance Scoola, Przemysl (lengyel latin tánccsoport)

– Mini Maxi Dance Club, Románia, Erdély

Magyarország és Miskolc legjobb felnőtt és gyermek társastánc és modern tánc csoportjai:

– Tűzvirág Táncegyüttes, Paks

– Valcer Táncstúdió, Debrecen

– Botafogo Táncegyüttes, Budapest

– DuDance TSE, Pécel

– Freedance Tánccsoport, Sajószentpéter

– KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, Miskolc

– Miskolci Mazsorett Együttes

– Ten Dance TSE, Miskolc

– Kaffka Margit Általános Iskola és AMI, Miskolc

– ELTE Tánciskola, Miskolc

– T-Dance Tánciskola, Miskolc

– 4-Dance Club Táncstúdió, Miskolc

Egyéni versenyzőink közül:

– Süttő Roland és Tombácz Anikó versenytáncosok, akik képviselik hazánkat és Miskolcot a világversenyeken.

Jegyek kaphatók: Ifjúsági Ház, Ady Művelődési Ház, Kazinczy könyvesbolt és a Művészetek Háza jegypénztárában
Jegyárak: 1200 Ft gyermek és diák
1900 Ft elővételben december 10-ig
2400 Ft felnőtt december 10 után

További információ a http://www.ifihazmiskolc.hu/ oldalon olvasható.

Forrás:

http://www.ifihazmiskolc.hu, http://www.port.hu

<< Vissza