Mellékvágányőr. Mokrai felugrál és gombokat nyomogat

Sürgősséggel szerette  volna napirendre vetetni a miskolci önkormányzat csütörtöki közgyűlésén az MSZP-frakció a „Miskolc Megyei jogú Város egyéni kerületben megválasztott országgyűlési képviselőinek meghallgatására” címet viselő előterjesztését. 

Az eljárást persze kifogásolta dr. Mokrai Mihály szocialista képviselő. Ügyrendi hozzászólásában elmondta, nem elég, hogy a napirend előtti hozzászólások lehetőségét októberben megszüntették, most már a vitákban sem mondhatják el tisztességesen a véleményüket. Ezzel az erővel akár az összes napirendet is összevonhatnák. Szerinte a polgármester és a fideszes többség eljárása a demokrácia megcsúfolása. Ironikusan javasolta is az összes napirendi pont összevonását.

Természetesen ezt nem szavazta meg a fideszes többség, viszont dr. Mokrai Mihály megkapta a beosztását a polgármestertől. Dr. Kriza Ákos reakciója az volt, hogy felszólalása előtt a képviselő gondolkozzon el, és „ne csak úgy felugrálva, gombokat nyomogatva próbálja meg a közgyűlés munkáját mellékvágányra terelni.”-írja az eszakonline.hu