A Miskolci Egyetem Marketing  Intézete idén második alkalommal hirdette meg városmarketing pályázatát a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára. Az Együttműködve versenyezni mottóval futó II. Országos Városmarketing Versenyre idén több mint 50 csapat jelentkezett.

 

A pályázat honlapján olvasható, meghatározott célok között szerepel, hogy a versennyel gyakorlati lehetőséget biztosítsanak a felsőoktatásban régió- és településmarketinget tanuló, vagy az iránt érdeklődő hallgatók számára. A szervezők fontosnak érzik továbbá, hogy a résztvevők lehetőséget kapnak szakmai kapcsolatok építésére, választott településük népszerűsítésére, illetve a gyakorlatban is hasznosítható új, kreatív megoldások kidolgozására.

Piskóti István, a Miskolci Egyetem Marketing intézetének igazgatója – aki egyben a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja is – elmondta, hogy december 15-én zárult a verseny első fordulója. Ebben a fázisban a háromfős csapatok 20-50 oldalas elemző tanulmányt készítettek a választott településről, illetve innovatív javaslatokat fogalmaztak meg. A második fordulóra februárban kerülhet sor, amikor a legjobb csapatok prezentálhatják terveiket.

A három legeredményesebb csapat magas pénzjutalomban részesül: az első helyezett félmillió, a második negyedmillió, míg a harmadik százötvenezer forintot vihet haza. A versenyen további ajándékok, jegyek, folyóirat-előfizetések is gazdára találnak.
kreativ.hu