Stohlék hárman nyomorognak az apró cellában

A Kozma utcai börtönben újabb cellatárs érkezett Stohl Andráshoz, így már hárman osztoznak a mindössze nyolc négyzetméteres zárkán, írja a Bors Online.

 

 

Szűkös körülmények között, egy mindössze nyolc négyzetméteres cellában tengeti mindennapjait Stohl András a Kozma utcai bv-intézetben, immár harmadmagával. A színész és cellatársa zárkája ugyanis hetekkel ezelőtt egy újabb taggal bővült.

– Jól kijönnek egymással, nincs köztük semmilyen konfliktus. Persze nem könnyű egy ilyen kis helyen együtt élni, úgy, hogy a 2×4-es cellába még bele kell férnie egy emeletes és egy külön ágynak, valamint a szekrénynek is – mondta a Borsnak Stohl ügyvédje, dr. Ruttner György, akitől a Bors azt is megtudta, hogy a színész új cellatársa Stohllal egykorú, és akárcsak a másik zárkatársat, őt sem erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. Stohl András így tulajdonképpen két szelíd elítélttel osztozik „szobáján”, bár régi cellatársának ügye olyan súlyos volt, hogy többéves börtönbüntetés után szabadulhat csak, körülbelül akkor, mint a színész.

Az RTL Klub egykori sztárja, a Nemzeti Színház művésze igyekszik teljes mértékben alkalmazkodni a benti viszonyokhoz a Bors cikke szerint. Sőt a rácsok mögött még a tehetségét is tudta kamatoztatni: ő rendezte a börtön színházának sikerdarabját, a Víg utcai srácokat, amelyet hetekkel ezelőtt mutattak be.

– Óriási siker volt, a Kozma utcai bv-intézet egyik tisztje, Farkas József alezredes írta a darabot, amely gyermekkori nyaralásait elevenítette fel – tette hozzá az ügyvéd.

Stohl Andrást a másodfokú bíróság tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte súlyos közúti baleset okozása miatt. A színész október 5-én vonult be, és jó magaviselete esetén március elején szabadul.