A MISKOLCI ERZSÉBET FÜRDŐ ÜVEGKUPOLÁJA ALATT TARTOTTA PROJEKT INDÍTÓ KONFERENCIÁJÁT A NAUTILUS FENNTARTHATÓ ÉLETMÓD KLASZTER. A NAUTILUS FENNTARTHATÓ ÉLETMÓD KLASZTER CÉLJA A FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDHOZ SZÜKSÉGES TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK PIACRA JUTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE. A RENDEZVÉNY AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSULT MEG.

2011. december 21.

A konferenciát Dr. Piskóti István a klaszter soros elnöke (a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének igazgatója) és Dr. Deák Csaba a klaszter Fenntarthatósági Bizottságának tagja (a Miskolci Egyetem stratégiai és fejlesztési rektor helyettese) nyitotta meg.
Gergely Erzsébet főosztályvezető-helyettes asszony (Vidékfejlesztési Minisztérium) a vidék szerepéről beszélt a hazai fenntarthatóságban, majd Sebestyén László képviselő úr mutatta be a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának szerepét a fenntartható termelés és fenntartható fogyasztás előmozdításában. Ezt követően Dr. Székely Mózes az ELTE Pszichológiai Intézetének tudományos főmunkatársa tartott előadást a magyar kulturális kreatívokról és fenntartható fogyasztókról.
A fenntarthatóságot segítő regionális támogatási rendszer jelenéről és jövőjéről Vojtonovszki Gergő tervező menedzser (NORDA) tájékoztatta az egybegyűlteket. Dr. Nagy Szabolcs tanszékvezető egyetemi docens (Miskolci Egyetem, Marketingstratégia és Kommunikációs Tanszék) „Környezettudatos magatartás az Észak-Magyarországi Régióban – egy friss empirikus kutatás eredményei” címmel tartott előadást.
Végül Lenkey Péter klasztermenedzsert hallhatták a résztvevők, aki a nyertes induló klaszter projektről és a NAUTILUS Klaszter programjáról beszélt.
A vendégeket a Pereputty Néptánc Együttes karácsonyi műsora után bio élelmiszerekből készült ebéddel látták vendégül a szervezők.

A NAUTILUS Fenntartható Életmód Klaszter egy olyan észak-magyarországi piaci szereplőkből, vállalkozásokból, oktatási-képzési intézményekből, kutatóhelyekből, és egyéb támogató szervezetekből álló csoport, amely felismerve az új globális trendeket és a fogyasztási szokások átalakulását, a fenntartható életmód termékek értékesítésének növelése érdekében egységesen lép fel, forrást és szervezeti formát biztosít. A stratégiai keretek között megszülető és megvalósuló hosszú-távú fejlesztési programjaival a fenntartható életmódhoz köthető piaci területen belül a tagok számára, továbbá az Észak-Magyarországi Régió számára is kiemelkedő fejlődési potenciált teremt.

Kontakt:

E-mail: emff.alapitvany@upcmail.hu