Ételt és ruhát osztottak a Mindszent téren a miskolci cigányok nem csak cigányoknak

Karácsonyi gyertyaláng 2011 elnevezésű programsorozata keretében tartott ingyenes melegétel-osztást a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat, ezúttal a Mindszent téren. Az esemény egyik fővédnökeként Pfliegler Péter alpolgármester is részt vett az eseményen.

 

Mint Váradi Gábortól, a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökétől megtudtuk, az előzetes várakozásokkal ellentétben több ebédet tudtak kiosztani a rászorulóknak a két nap során, összesen közel nyolcszáz adag étel fogyott el.

– Úgy gondoltuk korábban, hogy hétszáz adagra lesz elég az elkészült ebédek mennyisége, a tányérok mérete miatt azonban végül többet tudtunk kiosztani – mondta az elnök.

A hosszú sorban kígyózó rászorulóknak Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere részvételével osztották ki az ételt. Mint megtudtuk, örömmel vállalta a felkérést, hiszen mint mondta, így a rászoruló gyermekek és felnőttek is megtapasztalhatják az önzetlen összefogás nagyszerűségét. Feltűnően sok gyermek volt egyébként a sorukra várakozók között, akik szüleikkel együtt érkeztek a Mindszent térre.

Az alpolgármester mellett Valcsev Ivanov János, a Miskolci Bolgár Kisebbségi Önkormányzat elnöke, civil szervezet vezetője, vállalkozó, a kisebbségi önkormányzat segítői és több önkéntes segített az ételosztásban. Rengeteg ember érkezett a helyi hajléktalanszállókról, de mint Váradi Gábor elmondta, a Máltai Szeretetszolgálathoz is elküldték értesítésüket, és faliújságon is tájékoztatták a rászorulókat az akcióról.

A Karácsonyi Gyertyaláng 2011 programsorozat része volt az adománygyűjtés is, melyben rengeteg ruha gyűlt össze – a Mindszent téren ezek közül válogathattak a rászorulók, de Lakatos Ernő, a kisebbségi önkormányzat alelnöke elmondta, a gyerekholmikat iskolák között fogják szétosztani.

– A tanárok jobban tudják, hogy kinek van szüksége ruhára. Ami mégis megmaradna, azt a következő napokban osztjuk szét az irodánkban – mondta az alelnök.
Hozzátette, szerették volna éreztetni a rászoruló családokkal, hogy van, akik gondoskodnak róluk, és figyelnek rájuk – mert mégiscsak adni a legjobb, tette hozzá az alelnök.
http://c-press.hu