Véget ért a tüntetés az Operaháznál.  Arra kérte Székely Tamás a VDSZ elnöke a demonstrálókat, hogy békésen hagyják el a helyszínt a résztvevők. A rendezvény egy kisebb atrocitást leszámítva békés volt. Még a program elején két MSZP-s keveredett szóváltásba néhány árpádsávossal. Az ellentüntetők közül egyet kiemeltek a rendőrök. Eközben megérkeztek a nagyestélyis és szmokingos vendégek az Operába. A hangszórókból Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című verse hallatszik.
A civilek által szervezett demonstráción az ellentüntetők közül többen eltakarták az arcukat, a rendőrök pedig sorfalat húztak a tüntetők és az ellentüntetők közé.

 

A tüntetésen ott volt mások mellett Nyakó István, Ujhelyi István, Szekeres Imre és Iváncsik Imre. Az ellentüntetők közt Bertha Szilvia jobbikos országgyűlési képviselő tűnt fel. A Jobbik korábban azt közölte, semmilyen módon nem vesz részt az esti programon.

Eközben a vendégek sorra érkeznek az Operaház épületéhez, közben a tömeg még mindig folyamatosan szidalmazza a kormányfőt.
(MTI)