Számos olvasónk  panaszkodik a Tigáz megbízásából házaló ügynökökre, szerintük a gázcég tisztességtelen módszerekkel próbál új ügyfeleket szerezni. A cég szerint nem jelentős a panaszok száma, a fogyasztók azonban gyakran figyelmetlenek, és akad olyan is, aki utólag meggondolja magát. (Az eszakhirnok.hu a témával kapcsolatos cikke itt.)

 

„Két fiatalember kopogtatott az ajtón. Igazolványt nem mutattak, de beengedtem őket. Azt mondták, hogy hatezer forintos jóváírást kap minden fogyasztó a Tigáztól, csak meg kell adnom néhány adatot és aláírok egy papírt. Furcsa volt az egész, de megadtam a nevemet, a lakcímemet és a születési adataimat, válaszoltam néhány gázszámlatartozásra vonatkozó kérdésre, és aláírtam a papírt, amit adtak, mondták hogy a pénzt később kapom meg. Csak miután elmentek, néztem utána a dolognak, nekem nem is a Tigáz, hanem a Főgáz a szolgáltatóm” – írta felháborodva egyik XII. kerületi olvasónk.

 

A VI. kerületből ennél is különösebb történetről számoltak be, itt állítólag még a nyomtatványt kitöltő ügynökök sem jelentek meg, az ügyfél csak a Tigáztól érkező számlából tudta meg, hogy akaratán kívül szolgáltatót váltott. Amikor rákérdezett a cégnél, hogy ez hogyan történhetett, mutattak neki egy belépési nyilatkozatot az adataival, rajta egy aláírás. Olvasónk szerint a Főgáz ügyfélszolgálatán egy tucat hasonlóan járt panaszossal találkozott.

A Főgáz kérdésünkre megerősítette: számos ügyfelük jelezte a társaság ügyfélszolgálatán, hogy ismeretlen személyek a Főgáz nevében otthonukban felkeresik őket, és személyes adataikra, illetve gázszámlatartozásukra vonatkozó kérdéseket tesznek fel. Úgy tudják a hívatlan látogatók rögzítik ügyfeleik egyes személyes adatait, kedvezményt kínálnak a gázdíjból, elkérik az utolsó számlalevelet vagy a gázdíj befizetését igazoló sárga csekket, majd meghatalmazást iratnak alá olyan gyanútlan ügyfeleinkkel is, akiknek ténylegesen nincs szándékában, hogy a Főgáz helyett más gázszolgáltató földgázellátását vegyék igénybe.

Ügynökök a Tigáznál
A Tigáz az Indexnek elmondta, tavaly indították el ügyfélszerző kampányukat Budapesten, amely részeként személyes ügynököket alkalmazva kínálják szolgáltatásukat Budapesten. A kampány e része 2012. január 31-ig tart.

A személyes felkereséssel több alvállalkozót bíztak meg a kampány időszaka alatt, mára a kampány kifutása idején már csak egy alvállalkozó végzi e tevékenységet. A kampány és az ügyfélszerző eljárás leírását a társaság a hatóságok felé bejelentette és annak módszereiről megfelelő tájékoztatást adott, erre vonatkozóan hatósági kifogás nem érkezett, így az ügyfélszerző tevékenységet az alvállalkozók az előírásoknak megfelelően végzik.

Az ügynökök a társaság képviseletében eljárva, a kereskedőváltást célzó marketingakciót ismertetik, átveszik a kereskedőváltáshoz szükséges, a felhasználó által kitöltött és aláírt dokumentumokat és azt továbbadják a cégnek.

Igazolni kell magukat
Száraz Gábor a Tigáz szóvivője az Indexnek elmondta, a személyes felkeresők megbízása nem terjed ki a Tigáz képviseletében szerződéskötéssel összefüggésben semmilyen további nyilatkozat és kötelezettségvállalás megtételére és egyéb irat átvételére. A személyes felkeresők előbbi jogosultságait egy megbízólevél rögzíti, amelyet a személyes felkereső köteles kérés nélkül bemutatni a felhasználónak.

 

A Főgáz korábban már felhívta ügyfelei figyelmét, ne engedjenek be lakásukba senkit, illetve ne adják meg személyes adataikat, ne mutassák meg cégtől származó számlaleveleket senkinek anélkül, hogy meggyőződnének a látogató pontos kilétéről, tényleges megbízójáról  és szándékairól.

Közölték, a fogyasztóik a Főgáz általuk megbízott személyekkel alapvetően csak a gázmérő ellenőrzése, mérőleolvasás, valamint mérőcsere során, esetleg hibaelhárításkor találkozhatnak személyesen, ők azonban minden esetben fényképes azonosítóval igazolják magukat.  A leolvasás egy-egy felhasználási helyen minden évben szinte napra pontosan ugyanakkor történik, amelynek időpontja az ügyfeleknek megküldött elszámoló számlán található-írja az index.hu