Értetlenül áll  „az előtt a döntés előtt, amellyel a Fidesz-KDNP kicsinyes politikai lobbi érdekek mögé száműzte a kultúraértő miskolciak és a legmagasabb szakmai fórumok véleményét akkor, amikor Koltay Gáborral szemben Kiss Csabát helyezte a Miskolci Nemzeti Színház élére” – áll a frakció kedd délutáni közleményében.

 

A Jobbik frakciója szerint több tízezer miskolcinak „egy emberként dobbant meg a szíve attól a megtiszteltetéstől”, hogy Koltay Gábor beadta pályázatát a színházvezetői posztra. Emlékeztetnek rá, hogy a Budapesten összeült szakmai bizottság és a színház társulata is az ő pályázatát támogatta. Ezért „a Jobbik miskolci frakcióját megdöbbentette az a városvezetői gyakorlat, amely nyílt, név szerinti szavazással kényszerítette saját megfélemlített frakcióját arra, hogy a végső döntésnél Kiss Csabát támogassák” – írják a közleményben.

Végezetül a Jobbik miskolci frakciója arra kéri a színház új vezetését, hogy a jövőben „a személyes ellenségeskedést félretéve” működjön együtt Koltay Gáborral azért, hogy a miskolci színjátszás valóban kiérdemelje a „nemzeti” jelzőt, és sikeres munkát kívánnak Kiss Csabának.