Környezetvédelmi minősités a miskolci árvizes madaras Teszkónak

Hat újabb áruház szerezte meg az ISO 14 001 környezetvédelmi minősítést az Auchan áruházai közül, így a Dunakeszin, Miskolcon, Óbudán, Solymáron, Soroksáron és Szigetszentmiklóson található áruházak is rendelkeznek mostantól ezzel az elismeréssel. A vásárlók számára ez az ISO szabvány garanciát biztosít arra, hogy szigorú ellenőrzések és feltételek mellett, környezetirányítási szempontból fenntarthatóan működnek az áruházak.

 

 

A csömöri áruház már megnyitásakor megfelelt az ISO szabványnak, ezután a maglódi hipermarket szerezte meg 2011-ben a környezetirányítási minősítést. Az újonnan csatlakozó hattal együtt pedig már 8 áruház büszkélkedhet az ISO 14 001 elismeréssel, így a hazai Auchan hipermarketek kétharmada megfelel a szigorúan ellenőrzött, nemzetközi minősítő rendszernek.

ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszernek megfelelően a csomagolóanyagok és a hulladék mennyiségének csökkentése mellett az energiafogyasztás csökkentésére is figyelnek az áruházak. Ezeken túlmenően, a maglódi és miskolci áruházakban már megújuló energiaforrásokat is egyre szélesebb körben használnak.

A minősítések elérését több hónapos felkészülés és a működési rendszerek átalakítása előzte meg. A fejlesztéseket és átalakításokat az áruházak szabványokért felelős munkatársai több munkacsoportban végezték, egy tanácsadó cég irányításával. A felkészülés felülvizsgálattal és ellenőrzéssel zárult, mielőtt az ISO minősítést az áruházak megszerezték. A tanúsítást hazánkban az egyik legismertebb tanúsító vállalat, a Bureau Veritas végezte.

A maglódi áruház a környezetvédelmi mellett a minőségirányítási (ISO 9001) és az élelmiszer-biztonsági (ISO 22000) szabványoknak is megfelelt, így az áruház működése hatékonyabb lett, ennek hatását a vásárlók a szolgáltatások kiemelkedő minőségén érezhetik.

„Áraink mellett szolgáltatásaink minősége az, amely megkülönböztet minket versenytársainktól. Büszkék vagyunk ezekre a minősítésekre, ilyen elismerést csak kevés kereskedelmi vállalat nyer el. Azáltal, hogy áruházaink megfelelnek a nemzetközi szabványnak, vállaltuk, hogy működésüket évente, független nemzetközi szervek ellenőrzik. Mi így garantáljuk vásárlóink számára, hogy termékeink és szolgáltatásaink mögött minőség áll” – mondta Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.