Az utolsó nagy kvalifikációs verseny, a párizsi Grand Slam előtt három magyar cselgáncsozó sem tudott útra kelni a fél hétkor induló Malév-járattal.

 

„Aki kicsit is benne van ebben a sportágban, tudja, mit jelent a fogyasztás, milyen stresszt okoz, erre jött még rá, hogy fél ötkor természetesen mindhárom versenyző megjelent a reptéren, majd hat előtt jött a hír, nem mennek sehová a Malévval. Csütörtökön kaptunk egy emailt, ne izguljanak, minden rendben lesz, az Estében is nyugtató szavak hangoztak el, ezek után talán még most is görcsben van a gyomrom. Gyorsan lépnünk kellett, és sikerült a francia légitársaság járatára feltenni Ungvári Miklóst, Csernoviczki Évát valamint Karakas Hedviget és edzőiket. Most jöttem el a reptérről, mindannyian becsekkoltak. Akik holnap indulnak, valamelyest már egyszerűbb a helyzetük, őket is sikerül majd feltenni valamelyik járatra” – mondta az Indexnek Nagy András igazgató.

A párizsi versenyen dupla pontokért versenyeznek, az Európa-bajnok Ungvári (66 kiló) az egyaránt vb-bronzérmes Csernoviczki Éva (48 kiló) és Karakas Hedvig (57 kiló) is világranglistás pozíciója alapján olimpikon, de nem mindegy, Londonban melyik helyről várják a kiemelést és a sorsolást.