Semmit nem tudhatunk meg  majd annak az eljárásnak a részleteiről, amely a Debreceni Törvényszéken veszi kezdetét márciusban.

 

A nyilvánosság teljes kizárásával kezdődik és fejeződik majd be Galambos Lajos, Szilvásy György, Püski László és Laborc Sándor István volt titkosszolgálati vezetők büntetőügyének tárgyalása a Debreceni Törvényszéken.

A Népszabadság érdeklődésére a törvényszéki szóvivő elmondta: egyedül a tárgyalás tényét tudja megerősíteni, ezen kívül azonban semmilyen részlettel nem szolgálhat, sem most, sem a jövőben. Miután az eljárást államtitokká minősítették, a sajtót és a nyilvánosságot is kizárják a tárgyalóteremből.

Egyedül az ítélet rendelkező részét ismerhetjük majd meg, de annak indoklását sem hozzák nyilvánosságra.

A tavaly elrendelt nyomozás eredményeképpen a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatója, Galambos Lajos ellen kémkedés, a korábban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő, tárca nélküli miniszter, Szilvásy György ellen felbujtóként elkövetett kémkedés, Püski László ellen bűnsegédként elkövetett kémkedés, a NBH korábbi főigazgatója, Laborc Sándor István ellen pedig kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot.