Édes Élet. Az eszakhirnok.hu megtudta, eddig egyetlen rab kapott „kóser kaját” a Dolce Vitából

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kapcsán tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a Jobbik Miskolcon, egy étteremben. A helyszínválasztás miértjére Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője adta meg a választ. A politikus állítása szerint ugyanis egy nívós belvárosi étteremnek, a Dolce Vitának nagyon is sok köze van a B-A-Z megyei börtönhöz, ugyanis – mint a párt miskolci frakciója megtudta – egyes raboknak nem máshonnan, hanem egyenesen ebből a luxusétteremből szállítják a fejedelmi ebédet. (képünkön Orbán Viktor zsidó egyházi vezetők társaságában, a kép nem a Dolce Vitában készült)

 

Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője arról beszélt, közbiztonságért felelős szakpolitikusként figyelemmel követi a miskolci büntetés-végrehajtási intézet munkáját. Ennek jegyében kért és kapott tájékoztatást a helyi börtönparancsnoktól a fogvatartottak élelmezésével kapcsolatban, melyből kiderült, a válság ellenére a raboknak az átlagosan napi kétszeri meleg étkezést biztosító hagyományos étlap mellett arra is van lehetőségük, hogy vegetáriánus, diabetikus, illetve vallási megfontolásból sertéshúsmentes étkezést kapjanak. Aki pedig izraelitának vallja magát, annak a több csillagos szállodákat megszégyenítő Dolce Vita étteremből biztosítanak kóser menüt. „Ma a magyar állam jobb körülményeket biztosít a bűnözőknek, mint amit egy bérből és fizetésből élő miskolci lakos képes magának megteremteni. Ezáltal a börtön az arra hajlamosakat kifejezetten ösztönzi városunkban az újabb törvénysértések elkövetésére. Ennek is köszönhető, hogy Miskolc bűnügyi mutatói évről évre rosszabbak”- mutatott rá a politikus.
A Jobbik képviselői ezt követően felszólították a Fideszt, hogy számoljon le a jelenlegi bűnpártoló, az adófizetők pénzét felelőtlenül szóró büntetés-végrehajtási gyakorlattal, és a kormány haladéktalanul lásson hozzá a Jobbik által javasolt önfenntartó börtönök megvalósításához, ahol a rab csak annyit fogyaszthat, amennyit meg is termelt.
Egyben arra kérték Pintér Sándor belügyminisztert, álljon a nyilvánosság elé, és adjon magyarázatot a történtekre.
A Jobbikosok története jól hangzik, de az eszakhirnok.hu megtudta, eddig egyetlen rab kapott „kóser kaját” a Dolce Vitából. Az kérést a főrabbi is támogatta, tehát nem bemondásra megy a a dolog. A Dolce Vita a miskolci hitközség vezetőjének Freund Jenőnek az étterme.