Aktívabb munkára szeretnék bírni az ellenzéki képviselőket, ez a fő oka, hogy módosítanák a közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatát – jelentette ki Kiss János, a Fidesz frakcióvezetője. Az erről szóló előterjesztést február 23-án tárgyalja a testület.

 

Kiss János (Fidesz) a tájékoztató elején elmondta, aktívabb közös munkát szeretnének a kormánypártok az ellenzékkel, ez a kezdeményezés a Fidesz országos politikájában is jelen van. Mint mondta, a közös munka azért is fontos, mert sok feladat áll a miskolci közgyűlés előtt is, és éppen a feladatok megoldását könnyíti az az előterjesztés mely a közgyűlés SZMSZ-ének módosítására irányul.

– Ismeretes, hogy eddig minden képviselő háromszor, összesen nyolc percben (5, 2, 1 perc) szólhatott hozzá egy-egy napirendi ponthoz. A javaslat szerint ez úgy módosulna, hogy a jövőben összesen öt percben és kétszer (3, 2 perc) szólhatnának hozzá a napirendekhez a képviselők – mondta Kiss János.

A frakcióvezető a módosítás okairól elmondta, a korábbi rendszer sok esetben félrevitte a közös munkát, a képviselők sokszor országos politikai kérdéseket vetettek fel a városi közgyűlésben, és gyakori volt az is, hogy nem is a napirendi pontokhoz kapcsolódtak a hozzászólások, hanem egyszerűen csak vitát generáltak a képviselők-írja a minap.hu